Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Smutná správa v prípade požiaru v Dúbravke: Po hrdinke Zuzke (†20), ktorá pomáhala, ďalšia smrť!

Zuzka chcela zachrániť ostatných, sama zomrela Zobraziť galériu (3)
Zuzka chcela zachrániť ostatných, sama zomrela (Zdroj: Foto: HaZZ, FB)

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň zasiahla celé Slovensko správa o tragédii, ktorá sa stala v bratislavskej Dúbravke. Pri požiari v paneláku zomrela 20-ročná žena. Po nešťastí vyplávali na povrch šokujúce informácie. Zuzka obetovala vlastný život pre záchranu ostatných. Celý život pomáhala druhým, statočnosť sa jej, žiaľ, stala osudnou.

Požiar bytu v bratislavskej Dúbravke, ktorý vypukol v noci zo štvrtka na piatok, má druhú obeť. Aj napriek snahe zdravotníkov v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Antolskej ulici v Petržalke dnes zraneniam podľahla žena, ktorá bola do nemocnice privezená vo veľmi vážnom stave. Informovala hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová. "V Nemocnici Ružinov zostáva vo vážnom stave, no mimo ohrozenia života mladý muž, ktorému naši zdravotníci poskytujú maximálnu potrebnú zdravotnú starostlivosť," podotkla Eliášová.      

V paneláku zahynula Zuzka (†20)

Požiar vypukol vo štvrtok po desiatej hodine v byte na treťom poschodí paneláka na ulici Ľuda Zúbka na sídlisku v Dúbravke. V byte si babička (84) zapálila sviečku. Podľa polície bola príčinou požiaru pravdepodobne neodborná manipulácia s otvoreným ohňom. Zuzka (†20) bývala so svojím priateľom Borisom (22) na šiestom poschodí.  


Prečítajte si aj:

VIDEO Záhada po smrtiacom požiari v Dúbravke: Zuzku (†20) našli udusenú o päť poschodí vyššie


Po desiatej hodine večer obaja vybehli z bytu, aby upozornili ostatných obyvateľov paneláka, že je zle. Po chodbách sa šíril hustý, štipľavý dym, rýchlosťou blesku stúpal po všetkých poschodiach. Namiesto toho, aby s priateľom utekali do bezpečia, varovali ostatných. "Obetovala sa pre druhých, namiesto toho, aby šla chrániť svoj život. Vybehla aj s priateľom von do toho pekla a išla varovať susedov, aby sa oni zachránili. Myslela viac na druhých ako na seba," napísal po nešťastí na sociálnej sieti jej brat Michal.

Smutná správa v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: fb)

Po príchode záchranných zložiek na miesto požiaru začali hasiči, policajti a záchranári s hasením, s evakuáciou osôb a s poskytovaním prvej pomoci. Hasičom sa naskytol otrasný pohľad. V útrobách paneláka našli bezvládne telo mladej ženy na ôsmom poschodí. Neskôr vysvitlo, že išlo o Zuzku, ktorá namiesto toho, aby vybehla pred vchod, bežala po poschodiach a varovala ostatných. To sa jej, žiaľ, stalo osudným. Jej priateľa Borisa našli na nižších poschodiach v bezvedomí. Skončil v nemocnci, kde bojuje o život.

Smutná správa v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HAZZ)

Z obrovskej tragédia sa Zuzkina rodina, priatelia, známi, ale aj široká verejnosť nedokáže spamätať. Bola usmievavou mladou ženou, ochotnou vždy každému a za kažýdých okolností pomôcť. "Celý život bola dobráčka od kosti...tak aj zomrela. Bola to hrdinka! ktorá myslela najskôr na iných až potom na seba," napísal za všetkých Michal a sestričke poslal srdcervúci odkaz do neba: "Milujem ťa Zuzka moja navždy." Nebohá Zuzka si za svoj počin zaslúži úctu a veľký rešpekt. 

 

Viac o téme: PožiarTragédiaNešťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu