Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Grécka polícia zaznamenala výrazný úspech: Rozbili veľký gang, zarábali na migrantoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Grécka polícia zaznamenala výrazný úspech v boji proti prevádzačom. Na rôznych miestach krajiny zadržali muži zákona celkovo desať mužov a jednu ženu, ktorí sú podozriví z členstva vo veľkom gangu. Informovalo o tom dnes policajné veliteľstvo na ostrove Kréta.

Spomínaná organizovaná zločinecká skupina mala od roku 2014 systematicky falšovať cestovné pasy a iné dokumenty a predávať ich následne migrantom za cenu až do 4000 eur za kus. Migrantom mali potom pomôcť v ceste na palubu lietadiel smerujúcich do krajín strednej a západnej Európy zamestnanci letísk na Kréte a v Aténach.

Gang, ktorý tvorili občania Sýrie, Iraku, Libanonu a Grécka, dosiahol v uplynulých dvoch rokoch obrat vo výške viac ako štyri milióny eur. Počas tohtoročnej letnej sezóny sa na letiskách na ostrove Kréta podarilo opakovane odhaliť migrantov vybavených falšovanými cestovnými dokumentmi, a to krátko pred nástupom do lietadiel. Práve to malo za následok rozsiahle vyšetrovanie, ktoré viedlo k odhaleniu organizovanej skupiny.

Viac o téme: PrevádzačMigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu