Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vysnívaný výlet balónom sa skončil tragédiou: Žena zomrela pred očami dvoch synov a manžela

Tragédia v Afrike Zobraziť galériu (2)
Tragédia v Afrike (Zdroj: Foto: Hartbeespoort Emergency Rescue Unit)

JOHANNESBURG - Rodinka sa vybrala na výlet do Juhoafrickej republiky. Jedného dňa chcela zažiť dobrodružstvo v teplovzdušnom balóne. Stalo sa ale najhoršie. Britská mamička zomrela po tom, čo z koša nešťastne vypadla. Posádku počas výletu na safari zasiahol silný vietor.

Susan Astlová (48) letela v koši teplovzdušného balóna sa svojím manželom, dvomi synmi a ďalšími cestujúcimi. Záchranári ju bezprostredne po nešťastní previezli do nemocnice v Johannesburgu, kde, žiaľ, podľahla vážnym zranenia hlavy. Z koša vypadlo aj dievčatko (4), ktoré je momentálne v nemocnici v kritickom stave.  


Prečítajte si aj:

Rodina si vyšla na výlet, stala sa strašná tragédia: Vlna ich zmietla do mora, dvaja mŕtvi!


"Vietor nás zmietol. Pripadalo mi to ako cúvanie v aute pri rýchlosti 40 km/h," uviedla Olivia Dennyová pre britské médiá a doplnila: "Pristáli sme medzi dvomi stromami. Potom sme sa museli predierať medzi krovím a skalami, doslova sme bojovali o život." 

Vysnívaný výlet balónom sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Hartbeespoort Emergency Rescue Unit)

Záchranná služba dosvedčila, že balón vzlietol v dobrom počasí, no bol zasiahnutý silnými vetrami, ktoré prišli z vnútrozemia. Bill Harrop, majiteľ cestovnej kancelárie Original Balloon Safaris, ktorá výlety organizuje, povedal, že bude plne spolupracovať s políciou pri vyšetrovaní nešťastia. Dodal, že vedie aj vlastné vyšetrovanie prípadu. "Za 35 rokov sa nám nikdy nič podobné nestalo," uzavrel.   

Viac o téme: TragédiaBalónLetAfrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu