Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Dráma v banke: Muž sa podpálil, po výbuchu je zranených 27 ľudí, vrátane detí

V Melbourne sa odpálil z nejasného dôvodu muž Zobraziť galériu (2)
V Melbourne sa odpálil z nejasného dôvodu muž (Zdroj: Twitter/Daily Mail)

MELBOURNE - Nemocnice v oblasti austrálskeho druhého najväčšieho mesta Melbourne prijali dnes celkovo 27 ľudí po udalosti v jednej z miestnych bankových pobočiek, kde sa z nejasného dôvodu podpálil 21-ročný muž. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Vznietenie sprevádzané explóziou spôsobilo vážne popáleniny nielen samotnému mužovi, ale aj piatim osobám stojacim v jeho blízkosti. Ďalších 21 ľudí vrátane detí a seniorov previezli do nemocníc pre ťažkosti s dýchaním.

Motív incidentu v pobočke Commonwealth Bank of Australia na melbournskom juhovýchodnom predmestí Springvale sa podľa vyjadrenia policajnej inšpektorky Jacqui Poidovej zatiaľ nepodarilo zistiť, pričom nie je vylúčený ani extrémizmus. Podľa polície je muž obyvateľom Springvale.

Podľa polície dvadsaťjedenročný podozrivý vošiel do pobočky Commonwealth Bank na melbournskom predmestí Springvale, s pomocou horľavej tekutiny založil požiar a od neho zapálil sám seba. Jeden zo svedkov povedal, že v budove došlo k "mohutnému výbuchu".
"Mal so sebou nejaký akcelerant, vošiel do banky a zapálil tento akcelerant, čím spôsobil v banke požiar. Potom zapálil sám seba. V banke bola v tú dobu mnoho ľudí a tí boli tiež zranení," citoval server BBC policajný inšpektorku Jackie Poidaovou. Akceleranty sú látky, ktoré majú urýchliť a posilniť horenie. Podpaľač bol pod policajným dohľadom prepravený do nemocnice.

Viac o téme: AustráliaMelbourne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu