Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nemecký politik sa musí vzdať svojho kresla: Za všetko môže lajk na Facebooku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BERLÍN - Nemecký prokurátor s ambíciou obsadiť jednu z pozícii vo vláde spolkovej krajiny na severovýchode Nemecka stratil túto možnosť po tom, ako dal "lajk" facebookovej stránke protiimigračne zameranej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD). S odvolaním sa na vyjadrenie straníckeho kolegu z Kredsťanskodemokratickej únie (CDU) to dnes napísala agentúr DPA.

Štátny zástupca v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko Sascha Ott sa musel zriecť kandidatúry na funkciu ministra spravodlivosti za krajinskú koalíciu CDU a Sociálnodemokratickej strany (SPD), potvrdil minister hospodárstva Harry Glawe. Kreslo ministra spravodlivosti by mala obsadiť Katy Hofmeisterová, povedal Glawe na straníckej konferencii vo Wittenbergu.

AfD zaznamenala podľa agentúry DPA v septembri dva výrazné úspechy, keď sa na prvý pokus dostala do parlamentov spolkových krajín Meklenbursko-Predpomoransko a Berlín. Svoju kampaň založila na kritike utečeneckej politiky Merkelovej vlády. Celkovo je AfD zastúpená už v desiatich zo 16 krajinských parlamentov. AfD vznikla v roku 2013. Spočiatku pôsobila len na území bývalej Nemeckej demokratickej republiky a jej zameranie bolo protieurópske.

Viac o téme: Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu