Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Strašná správa na Facebooku: Množstvo zdesených ľudí, Marka Zuckerberga prehlásili za mŕtveho

Mark Zuckerberg Zobraziť galériu (2)
Mark Zuckerberg (Zdroj: Facebook)

WASHINGTON – Veľké množstvo užívateľov sociálnej siete Facebook bolo v piatok kvôli neobvyklej programovej chybe na svojich profiloch označených za mŕtvych. Stalo sa tak i šéfovi Markovi Zuckerbergovi. Chyba bola po chvíli opravená a vedenie facebooku sa za ňu ospravedlnilo, napísal spravodajský server BBC News.

Slovenská aplikácia boduje vo svete: Deti boháčov za ňu platia tisíc dolárov mesačne

"Dúfame, že ľudia, ktorí milovali Marka, nájdu útechu vo veciach, ktoré zdieľajú ostatní, aby si pripomenuli a oslávili jeho život," objavilo sa na banneri na Zuckerbergovom účte. Užívatelia, u ktorých bol omylom nastavený zvečnený profil, rýchlo uisťovali svojich priateľov a príbuzných, že sú stále nažive. Mnohí pripojili i vtipné komentáre.

"Facebook uzatvára jeden z najdlhších týždňov v amerických dejinách prehlásením, že sú všetci mŕtvi," konštatoval technologický server The Verge v narážke na zvolenie Donalda Trumpa americkým prezidentom. "Bola to strašná chyba a my sme ju už opravili. Veľmi sa ospravedlňujeme za to, čo sa stalo," uviedol hovorca facebooku.

Facebook zaviedol možnosť nastavenia zvečneného profilu v roku 2015 potom, čo množstvo rodinných príslušníkov žiadalo o prístup na účty zosnulých blízkych. Spomienkový účet môže spravovať poverená osoba. Alternatívou je úplné zmazanie účtu.

Viac o téme: Mark Zuckerberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu