Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Silné zemetrasenia vo svete: Tibet aj Papua-Nová Guinea hlásia otrasy, hypocentrum v poriadnej hĺbke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PEKING - Americká geologická služba USGS dnes v oblasti Tibetu zaznamenala zemetrasenie s magnitúdou 6,2. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hypocentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke asi 25 kilometrov pod zemou a vo vzdialenosti asi 300 kilometrov severozápadne od mesta Qamdo (Čchang-tu) vo východnej časti Tibetského autonómneho regiónu.

Správy o obetiach na životoch, zranených alebo materiálnych škodách nie sú bezprostredne k dispozícii. Denník Financial Times však na svojej stránke upozornil, že vzhľadom na riedke osídlenie v oblasti a jej odľahlosť prichádzajú správy tohto druhu s oneskorením. Naposledy hlásili zemetrasenie z Tibetu hlásili 22. septembra, keď tam zaznamenali otrasy s magnitúdou 5,3. 

Papuu-Novú Guineu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,9

K silnému zemetraseniu s magnitúdou 6,9 došlo dnes pri Papue-Novej Guinei. Úrady po ňom nevydali varovanie pred prívalovými vlnami cunami, nie sú známe ani správy o prípadných škodách spôsobených otrasmi, informovala agentúra AP.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo na ostrove Nová Británia približne 420 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Port Moresby, vyplýva z údajov americkej geologickej služby USGS.

Predstaviteľ geofyzikálneho inštitútu v Port Moresby potvrdil, že bezprostredne neboli hlásené správy o prívalových vlnách cunami alebo o materiálnych škodách. Papua Nová-Guinea leží v oblasti takzvaného Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, v ktorej sa vyskytuje 90 percent všetkých zemetrasení na Zemi.

Viac o téme: Zemetrasenie Tibet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu