Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veľký hit na internete: Kráska prišla na to, ako bojovať s výtlkmi na cestách na FOTO!

Modelka Palm sa rozhodla na diery na cestách upozorniť kontroverzným spôsobom. Zobraziť galériu (5)
Modelka Palm sa rozhodla na diery na cestách upozorniť kontroverzným spôsobom. (Zdroj: Facebook)

BANGKOK - Aký je najlepší spôsob, ako pritiahnuť pozornosť k nespravenej ceste vo vašej štvrti? Napísať list úradom? Sťažovať sa na sociálnych sieťach? Alebo sa do diery v ceste jednoducho posadiť a vykúpať sa v nej?

Ten posledný spomínaný spôsob je presne tým, čo sa rozhodla urobiť bangkocká modelka vystupujúca pod menom Palm, napísal spravodajský server BBC News. Už mala dosť toho, v akom stave sa nachádza cesta, po ktorej jazdí ku svojim príbuzným do provincie Ták. Preto si nasadila kúpaciu čiapku a v jednej z dier, ktoré vodičom spôsobujú neustále problémy a sú príčinou dopravných nehôd, sa protestne vykúpala.

Veľký hit na internete:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Fotografie jej kúsku sa okamžite rozleteli po sociálnych sieťach a stali sa veľkým hitom nielen v Thajsku, ale napríklad aj v Číne. A pochopiteľne inšpirovali ďalších obyvateľov, aby sa rovnakým spôsobom pokúsili pritiahnuť pozornosť k stavu miestnych ciest.

V mláke sa tak už vykúpala žena v žltých šatách na severovýchode Thajska, či skupina babičiek, ktoré sa v jednej obzvlášť veľké diere na ceste v severovýchodnom Thajsku vykúpali hromadne. Podľa ich tvrdenia miestna vláda na túto cestu ani nesiahla posledných 30 rokov. Teraz sa ale úrady poponáhľali so sľubom, že cestu nechajú opraviť - hneď, ako skončí obdobie dažďov.

Babičky sa okúpali v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Aj protest modelky Palm, ako sa zdá, vyvolal žiaducu reakciu. Guvernér provincie Ták nariadil zodpovedným úradom, aby bezodkladne cestu opravili. Na facebooku sa objavili fotografie, podľa ktorých sa zdá, že práce už skutočne začali.

Veľký hit na internete:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Niektorí však nie sú ochotní čakať, až sa k akcii rozhojdajú skostnatené úrady, a radšej sa sami púšťajú do diela. Na sociálnych sieťach si vyslúžil značné uznanie nemecký inžinier na dôchodku, keď jeho thajská manželka zverejnila fotografie, ako sám opravuje diery v ceste.

"Sú nebezpečné, občas do nich spadnú motocyklisti, a ľudia z okolitých domov im hneď bežia na pomoc," vysvetlila žena, prečo sa jej 76-ročný manžel Peter stal cestárom-amatérom. Diery a výtlky v cestách ale netrápia len Thajsko a zdá sa, že ich včasná oprava je celosvetový problém. V minulom roku upútal pozornosť indický umelec, ktorý v jednom z "cestných rybníčkov" vytvoril sochu krokodíla v životnej veľkosti.

Na severozápade Anglicka siahol iný pouličný umelec po odlišnom - a o niečo kontroverznejšom - spôsobe, ako upozorniť na stav ciest. Okolo každej diery v ceste sa rozhodol namaľovať graffiti v podobe penisov. Tento prístup však mestská rada v Bury, kde sa jeho maľby objavili, neprijala s príliš veľkým nadšením. Podľa jej vyhlásenia sú kresby "obscénne, hlúpe a urážlivé".

"Maľovanie obscénnosťami okolo dier na ceste sa nepostará o ich rýchlejšiu opravu, ale bude len znamenať plytvanie cenným časom a prostriedkami na odstraňovanie tých obrázkov," dodala rada. Zrejme by sa jej viac páčil prístup "gerilového záhradníka" Stevena Wheena, ktorý už šesť rokov inštaluje v dierach na londýnskych cestách malé umelé záhradky.

 

Viac o téme: CestaDieraBangkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu