Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kontroverzný dokument o finančných poradcoch OVB má dohru: Študent zostrelil troch manažérov

Záber z firemnej akcie OVB.
Záber z firemnej akcie OVB. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Kontroverzný dokument o praktikách finančných poradcov firmy OVB má dohru. Na mladého dokumentaristu nebude v dobrom spomínať trojica vrcholových manažérov. Tí svoju kariéru vo firme OVB rozvíjať už nebudú. Ani nie mesiac od zverejnenia dokumentu totiž padali hlavy.

Po tom, čo dokumentarista a český študent Jakub Charvát nakrútil dokument o praktikách finančných poradcov OVB, mali skončiť traja vrcholoví manažéri. Informáciu potvrdil aj hovorca. "Bola ukončená spolupráca s tromi vedúcimi spolupracovníkmi spoločnosti OVB Allfinanz ČR. Prebiehajú príslušné formálne procesy. Pretože ide o obchodné vzťahy, nebudeme vec ďalej komentovať," povedal pre české Lidovky hovorca spoločnosti Jiří Reichl.

Podľa portálu poradci-sobe.cz mala skončiť trojica Martin Zoubek, Lukáš Lichtenberk a Jan Kokta. Napríklad Zoubek dostal anticenu za negatívny prístup v poradenskej činnosti. "Tie dôvody (prečo anticenu dostal) ukázalo potrebné video Rada nad zlato. V ich štruktúre to takto funguje dlhodobo," povedal pre český portál prezident Asociácie finančných poradcov Vladimír Švorba. Toho hneď na to kontaktoval právnik Zoubka a hodnotenie radšej z webu stiahli.

Sám Charvát reaguje na správy o odvolaní manažérov skepticky. Podľa neho sú to len maskoti, ktorí odchádzajú a dôležité bude, ako sa zmení vnútorná firemná kultúra.

Charvát nakrútil tímbuildingy pracovníkov OVB ako aj verbovanie nových zamestnancov či manipulatívne praktiky pri ponúkaní svojich finančných produktov. Na večierkoch sa to často nezaobišlo bez striptérok a sexi dievčat. Ešte pred dokončením dokumentu poslali do jeho školy list s odkazom, že si neželajú jeho zverejnenie.

Pozrite si dokument

Viac o téme: VideoŠtudentNekalé praktikyOVB
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu