Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ženy čelia vo Francúzsku záhadným útokom: Agresorom na nich prekáža jeden kus oblečenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TOULON - O móde zahaľovania žien sa v Európe vedú čoraz ostrejšie diskusie. Po tom, ako Francúzi začali zakazovať nosenie burky či plážového odevu burkini, čelia Francúzky, ktoré vystavujú na obdiv svoje nohy, záhadným útokom.

Podľa francúzskej tlače nedávno zaznamenali vo východnej štvrti juhofrancúzskeho mesta Toulon dve slovné napadnutia žien v krátkych nohaviciach. Miestny prokurátor Bernard Marchal novinárom ozrejmil, že išlo o skupinu asi desiatich mladých mužov. Ženy, ktoré boli v šortkách na bicykli či kolieskových korčuliach s rodinami, nazvali „ku*vami“ alebo mali iné vulgárne narážky na výber ich oblečenia.

Dráma na preplnenej pláži v Nice: Zahalená moslimka sa musela vyzliecť, tvrdá reakcia okolia

Incident vyústil až do surovej bitky, pri ktorej boli zbití manželia napadnutých a kamarát jednej zo žien. Jeden z mužov skončil s vážnym poranením tváre, ďalší so zlomeným nosom. Bitka sa mala odohrať v nedeľu a v utorok sa polícii podarilo zadržať dvoch podozrivých vo veku 17 a 19 rokov. Po ďalších muži zákona pátrajú.

Útok vyvolal pobúrenie a jedna zo žien v piatok opísala, že mali na sebe, presnejšie povedané, športové oblečenie, nie šortky. Incident však prišiel po tom, ako verejnosť začiatkom júna šokoval útok na 18-ročné dievča oblečené v džínsových šortkách. Maude Valletová vtedy tvrdila, že ju v autobuse urazila a opľula skupina dievčat. Udalosť vyprovokovala ženský protest, v rámci ktorého sa po meste Toulon účastníčky prechádzali v šortkách.

Presné motívy útokov sú zatiaľ nejasné, ako aj náboženské či etnické detaily o útočníkoch. Niektorí Francúzi však útoky spájajú s diskusiami o zákaze ženských moslimských odevov, ktoré sú dávané do súvislosti s teroristickou hrozbou.

...

Viac o téme: Šortkyútok FrancúzskoBurkini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu