Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dráma v Calais vrcholí, zúfalí kamionisti zablokovali mesto: FOTO Zrušte utečenecký tábor!

Kamióny blokujú diaľnicu. Zobraziť galériu (2)
Kamióny blokujú diaľnicu. (Zdroj: SITA/AP)

CALAIS - Zamestnanci prístavu vo francúzskom Calais, vodiči kamiónov, miestni farmári a obchodníci dnes vozidlami zablokovali významnú diaľnicu v severnom Francúzsku, požadujúc uzavretie utečeneckého tábora v Calais prezývaného "džungľa", ktorého počet obyvateľov stále stúpa a vyvoláva v meste napätie. Informovala o tom agentúra AP.

Blokáda sa začala o 08.00 h a kamióny a poľnohospodárske stroje vyrazili smerom ku Calais z miest Boulogne-sur-Mer a Dunkerque asi pol hodiny predtým. Protest na diaľnici A16, ktorá smeruje do Calais a k Eurotunelu, by mal vyvrcholiť v popoludňajších hodinách. Miestne orgány vyzvali cestujúcich, aby sa oblasti radšej vyhli.

Dráma v Calais vrcholí,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve v piatok prisľúbil uzavretie tábora, ale protestujúci chcú, aby uviedol konkrétny dátum. V tábore v súčasnosti žije najmenej 7000 migrantov z Blízkeho východu a Afriky, ktorí sa chcú dostať do Británie. Britské a francúzske orgány sprísnili bezpečnostné opatrenia a uzavreli polovicu tábora, ale počet migrantov napriek tomu dosiahol rekordnú výšku.

Viac o téme: KamiónyZablokovanieCalais
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu