Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Gang tureckých migrantov terorizuje holandské mesto: Plné zuby ich už má aj premiér!

Výtržnosti sa pravidelne opakujú. Zobraziť galériu (3)
Výtržnosti sa pravidelne opakujú. (Zdroj: profimedia.sk)

AMSTERDAM - Skupina výtržníkov z radov tureckých prisťahovalcov natáča samých seba, ako terorizuje ľudí v susedstve a odpornými videami sa chváli na internete. Gang z holandského mesta Zaandam zastrašuje aj mužov zákona, skáče po policajných autách alebo zbila cyklistu. Jeho vodcom je 19-ročný Ismail Ilgun, ktorého podľa denníka De Telegraaf v utorok ráno zadržali pre podozrenie z poburovania.

Let do Benátok skončil traumou: K dovolenkárom posadili migranta, nasledovalo PSYCHO na VIDEU

Vo svojom poslednom videu Ilgun povedal: "Kto, k...a, ste, vy všetci rasisti? Ja som Erdoganov bojovník, Turek, ktorý zostane v Holandsku a ktorý zarobí veľa peňazí robením videí bez toho, aby musel pracovať."

Dokonca aj holandský premiér Mark Rutto (49) cítil potrebu reagovať na miestnu krízu v Zaandame. "Sú spodina. Polícia a miestne orgány už na tom pracujú. Mali by jednoducho vypadnúť, " vyjadril sa podľa Central European News.

Ismail Ilgun
Zobraziť galériu (3)
Ismail Ilgun  (Zdroj: profimedia.sk)

Juliette Rotová, členka mestskej rady v Zaandame, v pondelok uviedla, že ju skupina migrantov ohrozovala pred jej domom. "Vyskočili z auta a zastrašovali ma. Ilgun ma obviňoval, hovoril, že som ich stigmatizovala. Stál priamo predo mnou vo veľmi hrozivej póze. Z vozidla kričali niečo ako "Vieme, kde ťa nájdeme"." Dodala, že jej dom bombardovali vajíčkami a občas na ňu čakali na chodníku.

Niektorí z Rotovej kolegov sa však postavili na stranu migrantov. Miestny vodca Socialistickej strany Patrick Zoomermeijer povedal, že mladíci boli "nevybrúsené diamanty".

Útok na cyklistu
Zobraziť galériu (3)
Útok na cyklistu  (Zdroj: profimedia.sk)

Skupinka sa objavila aj počas hlavného vysielacieho času v televíznej talkšou a vyvolala celoštátnu debatu. Obvinila národné médiá zo stigmatizácie a povedala, že sa poflakovala len tak po uliciach, pretože mestská rada jej neumožnila prístup do mládežníckeho centra.

Cinderella Meijerová, ktorý pracuje v centre pre mládež, však vysvetlila, že skupina bola vyhodená kvôli poškodzovaniu majetku a krádežiam. Mestská rada sa snažila chuligánom vyjsť v ústrety, ale zakaždým to dopadlo rovnako. Informoval portál MailOnline.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu