Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovský objav v Nemecku: Kosti nájdené pod zámkom objasnili vraždu starú takmer 330 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HANNOVER – Ľudské kosti, ktoré objavili pri renovačných prácach na zámku v Hannoveri 10. augusta a ktoré podrobili skúmaniu na miestnej Lekárskej vysokej škole, by mohli patriť grófovi Philippovi Christophovi von Königsmarckovi, ktorý v spomínanom nemeckom meste zmizol bez stopy v noci na 1. júla 1694.

Po viac ako 300 rokoch sa tieto telesné pozostatky našli v hĺbke asi osem metrov pod základmi objektu, uviedol dnes hovorca hannoverskej prokuratúry Thomas Klinge. Experti už nedokázali určiť presnú príčinu úmrtia zosnulého, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Spomínaný gróf-dôstojník udržiaval milostný vzťah s princeznou, avšak Sophia Dorothea von Braunschweig und Lüneburg bola vydatá. Obaja síce plánovali spoločný útek, avšak došlo k prezradeniu milencov. Krátko na to gróf zmizol bez stopy. Ak porovnanie vzoriek DNA jeho ešte žijúcich potomkov potvrdí, že kosti skutočne patria nezvestnému, mohla by sa potvrdiť téza, že objav z podzemia súčasne znamenal i odhalenie vraždy spred viac ako troch storočí.

Viac o téme: VraždaKostiNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu