Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stredovek stále žije! VIDEO Muž obvinil manželku (27) z neplodnosti, zobral mačetu a...

Jackline Mwendeová Zobraziť galériu (2)
Jackline Mwendeová (Zdroj: KTN News Kenya)

NAIROBI - Jackline Mwendeová z Kene skončila po útoku svojho muža s odťatými rukami a ranami na hlave. Manžel ju napadol v ich dome, pretože počas siedmich rokov vzťahu sa jej nepodarilo porodiť mu dieťa. Napokon sa ukázalo, že za neschopnosť otehotnieť vôbec nemôže.

V 21. storočí sa udiali vo svete strašné zverstvá: Silné spovede obetí obludných znásilnení

Stephen Ngila zaútočil na Jackline s mačetou 23. júla a okrem rán na rukách a hlave jej spôsobil aj stratu sluchu na jedno ucho. Muža podľa CNN zatkli nasledujúci deň po tom, čo sa objavil v nemocnici, kde sa starali o jeho ženu. Práve tu lekári zistili, že Jackline bola plodná, to jej muž bol tým, ktorý mal reprodukčné problémy.

Joyce Wanjala Layová, poslankyňa kenského parlamentu, pre CNN uviedla: "Je to naozaj smutné, že niečo takéto sa deje v dnešnej dobe. Mať dieťa je spoločnou zodpovednosťou. Žena bez dieťaťa je stále žena a ešte silnejšia."

Stredovek stále žije! VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KTN News Kenya)

Jackline Mwendeová sa teraz zotavuje zo svojich zranení v matkinom dome v kraji Machakos, vzdialenom 100 km od hlavného mesta Nairobi, kde ju navštívili ochrancovia ženských práv.

Bangladéšske veľvyslanectvo v Keni prisľúbilo poskytnúť obeti lieky najmenej na tri mesiace. Layová a ďalší aktivisti sa ponúkli, že zaobstarajú protetické končatiny, príspevok vo výške 250 dolárov na mesiac a dopravu na terapiu a kurz, kde jej pomôžu pripraviť sa na nový život.

Útok na základe pohlavia bol odsúdený politikmi, aktivistami a občanmi v celej Keni, informovala CNN. Vinník sa postaví pred súd 5. augusta.

Viac o téme: Jackline Mwendeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu