Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Air France má na konte škodu približne 90 miliónov eur: Gagey je sklamaný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Na približne 90 miliónov eur vyčíslil dnes najvyšší predstaviteľ leteckej spoločnosti Air France Frédéric Gagey škody, ktoré spôsobil týždňový štrajk zamestnancov palubného personálu. Vyplýva to z jeho dnešného vyjadrenia pre spravodajskú stanicu France Info.

Gagey pripomenul, že popri obrovskej škode štrajk výrazne poškodil imidž firmy, veď uprostred letnej dovolenkovej sezóny muselo zmeniť cestovné plány okolo 180.000 ľudí. Za sedem dní štrajku, ktorý sa končí dnes večer, Air France musela zrušiť viac ako 900 letov. Dnes sa protestná akcia dotkla asi 10 percent plánovaných letov, avšak všetky medzikontinentálne sa podarilo zachovať.

V hlavnej časti letnej sezóny prepraví obvykle 1000 strojov spoločnosti Air France asi 130.000-150.000 pasažierov denne. Zamestnávateľ presadzuje predĺženie tarifných dohôd, ktoré vypršia na sklonku októbra, o 17 mesiacov. Odborovým organizáciám usilujúcim o predĺženie dohôd o päť rokov alebo na dobu neurčitú, však ponúkol, aby rokovania o kolektívnej zmluve pokračovali aj v priebehu augusta.

Viac o téme: ŠtrajkAir FranceFrédéric Gagey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu