Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Berlínskou nemocnicou otriasla streľba: Pacient zaútočil na lekára, potom sa zabil

V Berlínskej nemocnici zaútočil pacient na lekára Zobraziť galériu (2)
V Berlínskej nemocnici zaútočil pacient na lekára (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Útočník dnes na berlínskej univerzitnej klinike postrelil lekára a potom spáchal samovraždu. Na svojom webe o tom informovali noviny Bild. Zdravotný ústav prípad nekomentoval.

Incident sa odohral v nemocnici Benjamina Franklina v juhoberlínskej štvrti Steglitz. Podľa svedkov na mieste zasahuje zvláštne policajné komando. Na kliniku boli privolaní tiež hasiči. Postrelený lekár bol po streľbe v kritickom stave a bojoval o život, ale nakoniec zraneniam podľahol.

Ťažko chorý 72-ročný občan Berlína zastrelil dnes pri rozhovore v priestoroch Nemocnice Benjamina Franklina v berlínskej štvrti Steglitz 55-ročného čeľustného ortopéda, ženatého otca dvoch detí. Útočník a obeť boli krátko pred zločinom sami v izbe, takže vražda sa odohrala bez očitých svedkov.

V Berlínskej nemocnici zaútočil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

K streľbe došlo v skorých popoludňajších hodinách na Klinike ústnej, čeľustnej a tvárovej chirurgie Nemocnice Benjamina Franklina. Útočník bol pacientom, ktorý sa tam chcel nechať ošetriť. V jednej z izieb niekoľkokrát vystrelil na lekára, aby následne dejisko zločinu opustil a spáchal samovraždu. Prípad vyšetruje kriminálna polícia.

Útočník, ktorý krátko po čine dejisko zločinu opustil a spáchal samovraždu, bol ešte v pondelok pacientom nemocnice. Zatiaľ nie je zrejmé, či dnes prišiel do zariadenia opäť ako pacient alebo už s úmyslom vraždiť.

Na twitteri to uviedla berlínská polícia. Oznámila, že situáciu má plne pod kontrolou a že nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo. Rovnako uviedla, že nič nenasvedčuje tomu, že by bol zranený ešte niekto iný, ani že by existoval nejaký ďalší páchateľ. Podľa agentúry Reuters policajti nevidia v dnešnej streľbe žiadnu spojitosť s terorismom. Polícia všetkých v budove vyzvala, aby sa uzamkli vo svojich pracoviskách.

Nemecko sa v súčasnej dobe spamätáva z niekoľko útokov, ktoré si minulý týždeň v krajine vyžiadali desať zabitých a cez 50 zranených. Ten najkrvavejší sa stal v piatek v Mníchove, kde útočník zastrelil deväť ľudí, na konci svojho vyčíňania sa zabil.

Viac o téme: LekárSamovraždaútok Berlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu