Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panika aj v Rakúsku: Vo vlaku sa zavrel Iračan s podozrivým kufrom, vyhrážal sa samovraždou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SANKT PÖLTEN - Rakúska polícia evakuovala v piatok večer železničnú stanicu v meste Sankt Pölten po tom, ako sa bližšie neidentifikovaný Iračan zamkol vo vlakovej toalete s podozrivým kufrom a vyhrážal sa údajne samovraždou. Informovala o tom rakúska verejnoprávna stanica ORF.

Podľa vyjadrenia policajného riaditeľstva spolkovej krajiny Dolné Rakúsko spočiatku nebolo možné vylúčiť, že sa tento muž chystá zabiť pomocou výbušniny. Dvadsaťpäťročný Iračan však nakoniec z toalety vyšiel a nechal sa bez odporu zatknúť.

Na miesto medzitým dorazili policajní experti na výbušniny, ktorí preskúmali podozrivú batožinu, nenašli v nej však nič nebezpečné. Železničná stanica tak mohla po viac ako dvoch hodinách obnoviť prevádzku, informovala ORF.

Podľa citovaného vyjadrenia polície nie sú žiadne náznaky, že piatkový incident v Sankt Pöltene nejakým spôsobom súvisel s teroristickým poplachom v nemeckom Mníchove, kde krátko predtým zahynulo najmenej osem ľudí pri útoku jedného alebo viacerých ozbrojencov v nákupnom centre.

Viac o téme: RakúskoKuforIračan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu