Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poliak doplatil na podvod na dovolenke v Chorvátsku: Chcel ošklbať cukráreň, prišla tvrdá rana

Poliak sa tváril, že našiel v jedle muchu. Zobraziť galériu (2)
Poliak sa tváril, že našiel v jedle muchu. (Zdroj: YouTube/Ylber Zeqiri)

ROVINJL/VARŠAVA - Majiteľ cukrárne v chorvátskom letovisku Rovinj zverejnil 10. júla na portáli YouTube zábery, ako sa ho snažili poľskí turisti prekabátiť a vyhnúť sa tak plateniu účtu. Muž, ktorý prišiel do podniku s manželkou a dvomi deťmi, sa po chvíli postavil, zobral tanier a išiel za čašníkmi. Tvrdil im, že našiel v jedle muchu. Záznam z bezpečnostnej kamery ho však usvedčil z klamstva. Po tom, čo sa video dostalo na internet a informovali o ňom viaceré zahraničné médiá, prišla dohra na domácej pôde.

"Bol to hmyz, nejaká mucha, neviem presne. Urobil okolo toho drámu na terase pred všetkými hosťami, išiel niekoľkokrát na záchod, ako keby sa chystal zvracať, vypláchnuť si ústa. Mal som podozrenie, pretože to bolo všetko prehnané. Nemohol som tomu uveriť. To je dôvod, prečo, keď odchádzal, skontroloval som bezpečnostné kamery a zbadal som to. Pri priblížení pekné vidieť, ako vytiahne niečo z vrecka. Šťastie, že jeho dcéra práve vtedy sedela a všetko je dobre zaznamenané," povedal minulý týždeň portálu jutarnji.hr syn majiteľa cukrárne, ktorý si želal zostať v anonymite.

Ako sme vás vtedy informovali, Poliak napokon zaplatil za všetko, čo rodina skonzumovala, okrem inkriminovanej zmrzliny, v ktorej sa mal nachádzať odporný hmyz. Prezreté záznamy z bezpečnostnej kamery však muža usvedčili, že si do taniera niečo hodil sám a syn majiteľa cukrárne to nenechal len tak. Keď išiel turista opäť okolo podniku, rozbehol sa za ním aj so zábermi v mobile, ktoré mu ukázal. Namrzený Poliak, ktorý sa ponáhľal na loď, predsa len rezignoval a doplatil aj zmrzlinu.

Poliak doplatil na podvod
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Ylber Zeqiri)

To však ešte netušil, že tento hlúpy trik ho bude možno stáť miesto. Denník Gazeta Wyborcza totiž následne zistil, že ide o vysokopostaveného dôstojníka väzenskej služby Dariusza P, ktorý pracuje vo väzení v Gorzówe. Spočiatku sa vedenie väznice k týmto správam nechcelo vyjadriť, ale poľské ministerstvo spravodlivosti včera vydalo komuniké, v ktorom oznámilo, že v dôsledku informácií zverejnených médiami mu bol pozastavený výkon služby.

Konštatovalo v ňom, že pracovník sa dopustil počas dovolenky nevhodného správania v jednej z kaviarní, čo je teraz predmetom vyšetrovania. "Ministerstvo spravodlivosti poukazuje na to, že dôstojníci väzenskej služby by sa mali správať v súlade so zásadami profesijnej etiky a slovami prísahy, ako počas služby, tak aj mimo nej," znie stanovisko nadriadeného orgánu.

Hosť niečo hádže do taniera v 39. sekunde.

Viac o téme: PoliakRovinj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu