Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tábor dopadol veľmi nešťastne: Desiatky detí skončili v nemocnici s infekciou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Pravdepodobne infekcia bakteriálneho charakteru je za zdravotnými problémami takmer troch desiatok detí z prázdninového tábora Kratizna v kraji Vysočina v okrese Jihlava.

Dvadsaťosem pacientov z Brna a jeho okolia, zväčša detí vo veku päť-sedem rokov, ale aj 17-ročného inštruktora, previezli do nemocníc so žalúdočnými problémami, hnačkami a vysokými horúčkami. Niektorých z nich museli kvôli dehydratácii umiestniť na jednotke intenzívnej starostlivosti, informovali dnes české médiá.

Presnejšie informácie o pôvodcovi nákazy by po odobratí vzoriek vody a stravy hygienikmi mali byť podľa verejnoprávnej Českej televízie k dispozícii v utorok. Symptómy infekčného ochorenia sa neprejavili u zvyšných dospelých a 12 detí, informoval internetový server iDNES.cz.

Ochorenie síce nie je mimoriadne vážne, avšak nemocnica v Jihlave, kam v nedeľu previezli 19 detí, kým ostávajúce hospitalizovali v Pelhřimove a Havlíčkovom Brode, musela posilniť personál. Niekoľko detí už dnes prepustili do domáceho ošetrenia. Spomínaný prázdninový tábor až do odvolania zrušili.

Viac o téme: InfekciaTábor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu