Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čierna skrinka z havarovaného lietadla EgyptAir potvrdila starú hypotézu: Bol tam dym!

Lietadlo spoločnosti EgyptAir
Lietadlo spoločnosti EgyptAir (Zdroj: SITA)

KÁHIRA – Vyhodnotenie obsahu jednej z tzv. čiernych skriniek egyptského lietadla, ktoré sa v máji zrútilo do Stredozemného mora, zrejme potvrdzuje predpoklad, že na palube vypukol požiar. Podľa sobotňajšieho vyhlásenia egyptského ministerstva pre civilné letectvo, ktoré priniesla agentúra DPA, na zvukovom zázname z havarovaného airbusu počuť, ako niekto krátko pred zrútením spomína oheň.

"Je však zatiaľ priskoro hovoriť o tom, prečo a kde na palube vypukol požiar," uviedlo ministerstvo s tým, že obsah oboch záznamníkov lietadla je potrebné ďalej skúmať. Predbežné zistenia vyšetrovateľov naznačujú, že došlo k zadymeniu jednej z toaliet havarovaného lietadla, ako aj priestoru, kde sa nachádzala palubná elektronika. Stav trosiek vylovených z mora takisto svedčí o tom, že predná časť lietadla bola vystavená vysokej teplote a hustému dymu.

Airbus A320 egyptského národného dopravcu EgyptAir sa zrútil do východnej časti Stredozemného mora 19. mája počas letu z Paríža do Káhiry, pričom zahynulo všetkých 66 cestujúcich a členov posádky. Piloti pred haváriou nevyslali žiadne volanie o pomoc.

Viac o téme: LietadloČierna skrinkaEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu