Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ŠKANDÁL Detský tábor hrôzy: Rozzúrení rodičia neverili vlastným očiam, zverejnili FOTO

Katastrofálny stav v detskom tábore v českom Varvažove Zobraziť galériu (6)
Katastrofálny stav v detskom tábore v českom Varvažove (Zdroj: Foto: tn.cz)

VARVAŽOV - Českom otriasla šokujúca udalosť. Na svetlo sveta vyplávali informácie o otrasných podmienkach, s ktorými zápasia deti v letnom tábore v českom meste Varvažov. Výkaly na zemi, špina a hnus, to je dennodenná realita, rodičia sú zhrození.

Leto je v plnom prúde, mnoho detí prežíva prázdninové dni v táboroch. Svoju dcérku Melániu (4) tam poslala aj Kateřina. Keď sa dozvedela, že vedúci zatvárajú deti za trest do izby, rozhodla sa pre dcérku prísť a vziať ju domov. Keď dorazila na miesto, čakalo ju nemilé prekvapenie. Letný tábor vo Varvažove bol v katastrofálnom stave. 

Ako informuje televízia Nova na stránkach tn.cz, deti v "babycampe" vo veku medzi štyrmi a šiestimi rokmi boli údajne bez dozoru, na chodbe sa povaľovali psie výkaly, pes sa pohyboval voľne medzi deťmi, izby, postele, toalety a umyvárne boli v hroznom stave. Kateřina ostala šokovaná, všetko odfotila. Na niektorých záberoch dokonca vidno fľaše od alkoholu. 

ŠKANDÁL Detský tábor hrôzy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: tn.cz)

Prípadom sa razom začala zaoberať polícia a hygienici. Po zverejnení fotografií sa medzi občanmi rozprúdila vášnivá debata. Rodičom ale toto vysvetlenie nestačilo, podľa nich sú najhoršie podmienky v tábore pre najmenšie deti. "Väčšina vybavenia je ešte zo socializmu, cez deň sú v izbe osy a v noc komáre. V kuchyni sa snáď päť rokov neupratovalo. A obliečky videli práčku z veľmi veľkej diaľky," opísal pre televíziu Honza, podobný pohľad majú viacerí rodičia. 

ŠKANDÁL Detský tábor hrôzy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: tn.cz)

ŠKANDÁL Detský tábor hrôzy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: tn.cz)

Koľko ľudí, toľko chutí

Niektrorí sa ale domnievajú, že detičky vo veku 4 až 6 rokov do tábora nepatria. Keď ich už tam rodičia dávajú, mali by si poriadne preveriť podmienky, v akých svoje ratolesti nechávajú. Podľa niktorých rodičov sa situácia v tábore nestala prvýkrát. "Pri príchode do tábora sme boli obe zdesené. Kontajner na odpadky v tábore pretekal a hnilobne zapáchal, na toaletách na podlahu vytekal moč, môj syn nepoužil toaletu ani raz. Niektoré toalety nemali ani kľučky, o zápachu sa nedá ani hovoriť. Izby pre niekoľko detí boli v hroznom stave, špina smrad, deky rozhrýzené od myší, strašný neporiadok. Rozhodla som sa, že syna okamžite odveziem domov," opísala otrasnú skúsenosť Simona, ktorá mala syna v tábore pred tromi rokmi.  


Prečítajte si aj:

Lukášova pohľadnica rozosmieva internet: Ako dieťa napísal mame z tábora a je to vážne hit!


S táborom nemajú všetci zlé skúsenosti. Jeden z rodičov sa zúčastnil rozlúčkového večera a podľa svojich slov deti písali vedúcim lístočky na pamiatku a pri lúčení plakali. 

ŠKANDÁL Detský tábor hrôzy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: tn.cz)

Vyjadrenie organizátorov tábora

K problematike sa vyjadrila Agentúry 7, ktorá tábory organizuje, priznala niektoré pochybenia. Dievčatko údajne dostalo trest, pretože nedodržiavalo poriadok a hrubo sa správalo voči ostatným deťom. Rodičia, ktorí pre dcérku prišli, dorazili mimo dohodnutý čas a vošli na miesta, kam deti prístup nemajú. Podľa stanoviska mal jeden z rodičov dokonca napadnúť dve vychovávateľky. 

ŠKANDÁL Detský tábor hrôzy:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: tn.cz)

"V dnešnom prípade však návšteva rodičov prebehla úplne nevhodným spôsobom, čo spôsobilo vznik úplne zbytočnej stresovej situácie ako pre ostatných účastníkov tábora, tak aj pre prítomných vedúcich. Súčasne na sociálnych sieťach dochádza k negatívnej kampani zo strany nespokojných rodičov," napísali organizátori v oficiálnom vyhlásení a doplnili, že rodičia prišli pre dcérku o piatej hodine ráno. Agentúra, ktorá tábor organizuje, s rodičmi dievčatka komunikuje a chce sa s nimi dohodnúť na vrátení peňazí za pobyt. "Zverejnené informácie a fotografie považujeme za úplne vytrhnuté z kontextu, viažu sa k objektom, ku ktorým deti nemajú prístup a nie sú súčasťou žiadneho organizovaného programu," doplnili. 

Viac o téme: LetoTáborVarvažov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu