Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cameron odchádzal so vztýčenou hlavou: Poslanci ho vyprevádzali búrlivým potleskom

David Cameron Zobraziť galériu (3)
David Cameron (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes vo svojom rozlúčkovom vystúpení v parlamente po šiestich rokoch vo funkcii vyhlásil, že "bol kedysi budúcnosťou". Zopakoval tak svoje slová z roku 2005, ktoré vtedy adresoval labouristickému premiérovi Tonymu Blairovi, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Cameron povedal dnes poslancom bez ohľadu na ich politickú príslušnosť, že môžu "dosiahnuť a presadiť veľa vecí v politike". "Nič nie je naozaj nemožné, ak vám na tom záleží. Napokon, ako som raz povedal, ja som bol kedysi budúcnosťou".

David Cameron
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)
David Cameron
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Poslanci odmenili 49-ročného Camerona búrlivým potleskom postojačky. Z funkcie odchádza po tom, ako voliči odmietli jeho odporúčanie a v referende rozhodli o odchode Británie z Európskej únie. Ešte dnes Cameron odovzdá svoju demisiu kráľovnej a tá zverí funkciu predsedníčky vlády jeho nástupníčke na čele Konzervatívnej strany Therese Mayovej.

Vodcu opozičných labouristov Jeremyho Corbyna dnes Cameron v parlamente podľa agentúry AP dobrosrdečne podpichol, keď mu povedal, že konzervatívni majú za sebou "rezignáciu, nomináciu, súťaž a korunováciu," zatiaľ čo labouristi ešte stále pracujú na pravidlách svojho vedenia. Vyjadril sa aj na adresu "vládneho" kocúra Larryho, ktorého zanecháva v rezidencii premiéra na Downing Street 10. Povedal, že chce poprieť "fámu, že nemá Larryho rád". "Mám ho rád!" ubezpečil.

Viac o téme: OdstúpenieDavid CameronBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu