Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Megaškandál ruskej tajnej služby: VIDEO Noví špióni skončili ako totálni hlupáci!

Už lepší nápad mať nemohli. Zobraziť galériu (4)
Už lepší nápad mať nemohli. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Päťdesiat najnovších regrútov ruskej tajnej spravodajskej služby FSB vyšetrujú pre porušenie povinností po tom, čo oslávili svoj vstup do sveta špionáže zapojením sa do bujarej jazdy na terénnych mercedesoch po Moskve a fotografie ich tvárí boli zverejnené na internete. Bývalý generálmajor Alexander Michajlov sa vyjadril, že zradili svoju vlasť.

Známi Putina si žijú ako v bavlnke: Zárobky manželky jeho bodyguarda vyrážajú dych

Agenti z čias studenej vojny iba neveriacky krútia hlavami nad tým, ako sa mohli takto nemúdro zachovať ich nástupcovia. Oslavy sa totiž odohrávali na očiach celej verejnosti, pričom nováčikovia v automobilovom sprievode pútali značnú pozornosť Moskovčanov trúbením a vystrkovaním sa z okien, namiesto toho, aby sa snažili byť čo najmenej nápadní.

Megaškandál ruskej tajnej služby:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Ruský prezident Vladimir Putin odmietol podľa portálu MailOnline škandál komentovať, ale Kremeľ už požadoval, aby záležitosť vyriešila akadémia a šéfovia spravodajskej služby. Veteráni označili ukázanie tvárí "bažantov" za šokujúce.

Generálmajor Alexander Michajlov pre REN-TV povedal, že absolventi zradili svoju vlasť. Rozzúrilo ho, že fotografie a mená budúcich agentov boli zverejnené na internete. "Je to zrada. Kompletná zrada ich služby. Nikto nevie, kde títo ľudia budú slúžiť. Ako môžete zverejniť na internete fotografie tých, ktorí slúžia v FSB? Polovicu z nich by mali vyhodiť a druhá polovica by mala začať svoju službu s pokarhaním," rozhorčil sa Michajlov.

Megaškandál ruskej tajnej služby:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Jedna z fotografií ukazuje desiatky špiónov, ktorí počas osláv úspešného ukončenia výcviku pózujú pred objektívom a ich tváre sú jasne rozpoznateľné. Video, ktoré sa objavilo aj na YouTube, im tiež nepomohlo. Blogeri už prirovnali absolventov k ruskej zlatej mládeži, potomkom oligarchov, ktorí sú notoricky známi svojim okázalým životným štýlom.

Megaškandál ruskej tajnej služby:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

V Moskve sa podľa mnohých odohral bezprecedentný čin, z ktorého zodpovední určite vyvodia dôsledky, ale nie je známe, aké tresty budú udelené a či sa o nich verejnosť vôbec niekedy dozvie.

Viac o téme: ŠkandálFSB
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu