Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otrasný nález v Nemecku: Školáčka zmizla pred 15 rokmi, našli jej pozostatky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GERA – Pozostatky ľudskej kostry nájdené cez víkend v nemeckej spolkovej krajine Durínsko patria bez najmenších pochýb nezvestnej školáčke Peggy, ktorá 7. mája 2001 zmizla ako deväťročná pri návrate domov zo školy. Potvrdila to analýza DNA, ktorú uskutočnili súdni lekári, informoval dnes podľa agentúry DPA hovorca prokuratúry v meste Gera.

Zvyšky kostry našiel v sobotu hubár v lese pri osade Rodacherbrunn. Miesto nálezu sa nachádza iba 15 kilometrov od Lichtenbergu, kde Peggy bývala. Túto oblasť polícia v rámci vyšetrovania doteraz neprehľadala.

Okolie miesta nálezu je stále uzatvorené a prehľadávajú ho kriminalisti. Podľa prokuratúry mnohé indície svedčia o tom, že páchateľ dievča zavraždil na inom mieste a telo v lese iba pochoval. Prokuratúra odmietla pre web SPIEGEL ONLINE uviesť, aké predmety sa našli pri pozostatkoch. Nevyjadrila sa zatiaľ ani k tomu, či nález ďalších kostí na západe Durínska by mohol súvisieť s týmto prípadom.

V roku 2004 odsúdili v prípade na základe nepriamych dôkazov na doživotie mentálne postihnutého muža, ktorý chcel vraždou Peggy podľa súdu zahladiť stopy jej sexuálneho zneužitia. O desať rokov neskôr ho však v obnovenom procese oslobodili.

Viac o téme: Nezvestná školáčkaNemeckoPeggy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu