Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česko zasiahli ničivé búrky a prívalové dažde: Mieria naším smerom a silnejú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PRAHA - Búrky sprevádzané prívalovými dažďami a prudkým nárazovým vetrom zasiahli dnes značnú časť Čiech. Hasiči mali plné ruky práce v Libereckom kraji, kde silné poryvy vetra o rýchlosti až 70 km/hodinu lámali konáre a vyvracali stromy.

V Liberci zasiahol blesk muža počas akcie Run in Colors 2016. Poškodený bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí, informovali tamojšie elektronické médiá s odvolaním sa na policajné zdroje. Rozmary počasia narušili aj festival Mezi kopci, ktorý sa koná pri priehrade v Jablonci n/Nisou.

Búrkové pásmo sa postupne presúva na Moravu, momentálne ho pociťujú už na východe Čiech, pričom sa očakáva, že bude silnieť, takže najprudšie búrky sa očakávajú podvečer a večer na východe ČR, varoval Český hydrometeorologický ústav.

Podľa rovnakého zdroja postupuje od západu nad české územie studený front, ktorého prechod budú sprevádzať práve postupne silnejúce búrky.Búrky, ktoré v priebehu dnešného dňa zasiahli aj Ústecký a Stredočeský kraj vrátane Prahy, však neboli tak prudké. Českí meteorológovia predpokladajú, že v noci na nedeľu sa búrkové prejavy celkove oslabia.

Viac o téme: BúrkyČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu