Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trumpov sen o Bielom dome sa rozplýva: Obrovský prepad hlasov, nemá na to viesť krajinu

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Podpora republikánskeho prezidentského kandidáta v USA Donalda Trumpa klesla na 39 percent z 46 minulý mesiac. Ukázal to dnes nový prieskum denníka Washington Post a televízie ABC.

Súčasne podľa tohto prieskumu stúpla podpora demokratickej prezidentskej kandidátke Hillary Clintonovej zo 44 percent minulý mesiac na terajších 51 percent. Clintonová tak má najväčší náskok v prieskumoch Washington Post-ABC od konca minulého roka.

Približne dva z troch Američanov si myslia, že Trump nemá kvalifikáciu na to, aby viedol národ, ukázal prieskum. Podobná väčšina uviedla, že u nich vyvoláva obavy predstava Trumpa ako prezidenta a že jeho vyjadrenia o ženách, menšinách a moslimoch ukazujú, ako je predpojatý. Prieskum však tiež poukázal na nedostatky Clintonovej.

Menšia, ale stále významná väčšina ľudí spochybňuje ako Clintonová odpovedala na otázky o svojom používaní osobného e-mailu namiesto služobného, keď bola ministerkou zahraničných vecí. Polovica opýtaných vyjadrila obavy z toho, že by sa mala stať prezidentkou. Prieskum sa uskutočnil v dňoch 20.-23. júna na vzorke 1001 ľudí. Prípustná štatistická odchýlka je 3,5 percenta.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu