Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Len krok od nás ďalší škandál: V poľskom mäse našli salmonelu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia varovala dnes spotrebiteľov pred konzumáciou chladeného morčacieho mäsa, importovaného z Poľska a ponúkaného v ČR v obchodnej sieti Tesco, a to kvôli odhaleniu salmonel v produkte.

Zákazníci, ktorí si výrobok (Indrol - Chutné krůtí maso, krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou) kúpili, by ho nemali konzumovať. Informáciu priniesol internetový server Novinky.cz. Ide o výrobok v balení 520 gramov, číslo šarže 16052704, ktorý mal maximálnu dobu trvanlivosti do 3. júna 2016. Produkt, ktorého výrobcom je INDROL sp. z o. o. sp.k. z Poľska už nie je v predajnej sieti. 

Hovorca českej inšpekcie Pavel Kopřiva upozornil aj na fakt, že prípadné zmrazenie nemá na bakteriálnu kontamináciu prakticky žiadny vplyv a ani po ňom tak nehodno tovar konzumovať. 
Salmonely sú príčinou salmonelózy, hnačkového ochorenia, ktoré môže spôsobiť vážne problémy starším ľuďom, deťom a osobám sužovaným inými ochoreniami, a to v súvislosti so značnou stratou tekutín. 

Viac o téme: MäsoPoľskoTescoČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu