Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Masaker v Orlande upriamil pozornosť na moslimov: Homosexuálna menšina čelí problémom

Brutálny vrah Omar Mateen zabil 49 ľudí
Brutálny vrah Omar Mateen zabil 49 ľudí (Zdroj: SITA/AP)

ORLANDO - Útok na nočný gay klub v Orlande, pri ktorom v noci na nedeľu zastrelil Američan afganského pôvodu Omar Mateen 49 ľudí, upriamil pozornosť na názory moslimov na komunitu LGBT i na problémy, ktorým homosexuálne orientovaní moslimovia čelia. S odvolaním sa na vyhlásenia zástancov moslimskej menšiny LGBT o tom dnes píše agentúra AP.

Niektorí spomedzi amerických moslimských lídrov vyjadrili bezprostredne po víkendovej streľbe, ku ktorej sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát, silnú podporu občianskym právam menšiny LGBT. 

Moslimskí zástancovia tejto menšiny však tvrdia, že na to, aby sa moslimovia zbavili predsudkov voči homosexuálom, je potrebné spraviť toho omnoho viac. Zástancovia menšiny LGBT uviedli, že množstvo amerických moslimských migrantov pochádza z krajín, kde sú gejovia často násilne perzekvovaní a voči osobám patriacim k menšine LGBT tam panuje hlboký odpor.

Príslušníci mladších generácií amerických moslimov sa obvykle s takýmito názormi vôbec nestotožňujú. Moslimskí zástancovia menšiny LGBT zároveň uviedli, že v rámci amerických moslimských komunít sa teraz stretávajú s čoraz väčšou otvorenosťou na diskusiu o tejto téme.

Viac o téme: MasakerOrlandoOmar Mateen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu