Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chaos a nepokoj v Paríži: Útok demonštrantov na policajtov, tí použili slzný plyn

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Protestujúci v Paríži hádzali dnes predmety do policajtov, ktorí odpovedali slzotvorným plynom, počas demonštrácií desiatok tisíc ľudí proti vládnej reforme zákonníka práce.

Sedem odborových zväzov a študentských organizácií vyzvalo na demonštrácie proti navrhovanému zákonníku, ktorý má uvoľniť pracovno-právnu ochranu a o ktorom v súčasnosti debatuje Senát, informovala tlačová agentúra AP. Demonštranti vyrazili z juhovýchodnej časti Paríža a smerovali k

Po celom Francúzsku boli dnes plánované pouličné protesty. Štrajkujú aj železniční zamestnanci a vodiči taxislužby a uzavretá je aj Eiffelova veža, pretože prevádzkovatelia nemohli zaručiť návštevníkom bezpečnosť. Elektronická tabuľa na veži informuje: "Pamiatka uzavretá - národný štrajk."

Taxikári dnes dopoludnia dočasne zablokovali niektoré z hlavných prístupových ciest do Paríža. V samostatnom proteste štrajkujú piloti leteckej spoločnosti Air France za lepšie pracovné podmienky. Zrušených bolo asi 20 percent letov tohto dopravcu. Nemecký turista, ktorý pricestoval na futbalové Euro 2016 povedal, že je to hanba, keďže chceli vidieť aj pamiatky, ale všade sa štrajkuje.

Viac o téme: DemonštráciaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu