Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Moslimovia dali do pozoru celé Belgicko: Policajti a vojaci v plnom strehu pred útokmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgickí policajti a vojaci hliadkujúci v uliciach majú v nadchádzajúcich týždňoch za úlohu zvýšiť ostražitosť na preplnených verejných miestach. Dôvodom je moslimský sviatok ramadán a hrozba možných teroristických útokov.

Agentúra Belga upozornila, že ozbrojené hliadky, ktoré sú najmä v Bruseli samozrejmosťou od teroristických útokov z 22. marca, na žiadosť federálnej polície dostali za úlohu pozornejšie sledovať okolie škôl a nemocníc, ako aj terasy v meste, ktoré sú v týchto večeroch preplnené pri sledovaní zápasov prebiehajúcich majstrovstiev Európy vo futbale.

Dôvodom sú obavy z opakovania teroristických útokov, pretože koncom mája samozvaný Daeš vyzval svojich priaznivcov, aby pripravili vražedné útoky na Západe počas ramadánu. Najväčší sviatok moslimov sa začal 6. júna a skončí sa 5. júla.

Úroveň teroristickej hrozby v Belgicku zostáva na rovnakej úrovni ako doteraz - na treťom stupni zo štyroch, čo znamená "možnú a pravdepodobne vážnu hrozbu". Po vyše dvoch mesiacoch od marcových teroristických útokov viaceré verejné budovy a inštitúcie, ako aj niektoré zastupiteľské úrady znížili mieru ohrozenia z tretieho stupňa na druhý.

Viac o téme: BelgickoRamadán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu