Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rakúsky politik terčom posmechu pre migrantov: Vo videu obchytkával figurínu za zadok a prsia

Armin Sippel ukázal, čo sa nerobí. Zobraziť galériu (2)
Armin Sippel ukázal, čo sa nerobí. (Zdroj: FB/Armin Sippel)

VIEDEŇ - Poslanec Grazu za pravicovo populistickú Slobodnú stranu Rakúska (FPÖ) Armin Sippel zverejnil na svojom facebookovom účte video, v ktorom varoval "pánov azylantov" pred tým, aby obťažovali rakúske ženy. Inak sa jeho strana vraj postará, aby boli vyhostení. Na sociálnych sieťach vyvolalo video posmešné reakcie aj vážne mienenú kritiku.

Dáni sa búria: Sýrčanovi s tromi ženami a 20 deťmi majú zaplatiť mastnú sumu na prídavkoch

"Veľavážení páni azylanti," obrátil sa Sippel vo videu na žiadateľov o azyl, ktorých len v minulom roku prijalo Rakúsko 90.000. Vzhľadom na to, "že v Rakúsku začína sezóna kúpalísk" rozhodol sa zastupiteľ druhého najväčšieho rakúskeho mesta podľa svojich slov žiadateľom o azyl poskytnúť "pár zásad správania". Na figuríne s blonďavou parochňou potom názorne ukátal, "čo sa u nás ženám nerobí". Politik potom figurínu obchytával na zadku a na prsiach.

Kto sa podľa Sippela proti týmto pravidlám prehreší, "musí vedieť, že u nás existuje jedna strana, ktorá sa postará o to, že tí, ktorí zneužívajú naše azylové právo, budú rýchlo poslaní tam, odkiaľ pochádzajú". "Ruky preč od našich žien," zakončil člen FPÖ svoje video.

Rakúsky politik terčom posmechu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Armin Sippel)

"Pravidlá správania" pravicového zástupcu na sociálnych sieťach vyvolali posmech aj kritiku. Niektoré ženy Sippelovi vyčítajú dvojitú morálku. "Všetko opísané od osahávánia po obťažovanie sa mi ako žene už stalo. Ale neboli to žiadni migranti či utečenci, ale Rakúšania, čo si myslia, že si môžu dovoliť všetko," napísala jedna z užívateliek facebooku. Ďalšia upozornila, že označením "naše ženy" Sippel Rakúšanky vyhlasuje za majetok mužov, a stavia sa tak do rovnakého radu s tými, ktorí ženy obťažujú.

Politik po búrlivej diskusii pod jeho príspevkom na sociálnej sieti video stiahol.

Viac o téme: PolitikMigrantiRakúskoArmin Sippel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu