Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Vo Švajčiarsku zatkli podozrivú Slovenku: S manželom stojí za zmiznutím suseda!

Dôchodca Gino Bornhauser a jeho auto. Zobraziť galériu (5)
Dôchodca Gino Bornhauser a jeho auto. (Zdroj: topky)

BERN - Švajčiarska polícia zatkla v utorok ráno 33-ročnú Slovenku a 34-ročného Brazílčana žijúcich v kantóne Zürich pre podozrenie, že by mohli byť zapletení do zmiznutia dôchodcu, ktorý bol donedávna ich susedom.

Cudzinci tvoriaci manželský pár bývali podľa zverejneného článku v obci Rafz pri hranici s Nemeckom, "hneď vedľa" nezvestného Gina Bornhausera (67), ktorý sa neskôr presťahoval do blízkeho Eglisau.

FOTO Vo Švajčiarsku zatkli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Dôchodca zmizol pred šiestimi týždňami po návšteve lekára a napriek rozsiahlemu pátraniu ho doposiaľ nenašli. Jeho auto objavili vyhorené v obci Lottstetten na nemeckej strane hranice 24. apríla.

Dôchodcovo vyhorené auto
Zobraziť galériu (5)
Dôchodcovo vyhorené auto  (Zdroj: Archív, blick.ch)

Zatknutú Slovenku denník identifikuje iniciálami A. R. (33) Manželia sa podľa citovaných vyjadrení obyvateľov bytovky, v ktorej predtým býval aj Bornhauser, "každý deň veľmi hlasno hádali a mali spory so všetkými susedmi". Starostlivosť o ich tri maloleté deti prevzali po ich zadržaní sociálne úrady.

FOTO Vo Švajčiarsku zatkli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Polícia opisuje dôchodcu ako 170 centimetrov vysokého muža, ktorý mal na sebe pravdepodobne modrú košelu a džínsy. Polícia teraz žiada miestnych ľudí, aby v prípade spozorovania hľadanej osoby, upovedomili orgány činné v trestnom konaní.

Gino Bornhauser
Zobraziť galériu (5)
Gino Bornhauser  (Zdroj: Archív, blick.ch)

O prípade vie aj naše ministerstvo zahraničných vecí. "O prípade vieme, avšak dotknutá osoba nekontaktovala Zastupiteľský úrad v Berne ani MZVaEZ SR so žiadosťou o pomoc. Prípadom sa zaoberá švajčiarska polícia a príslušné sociálne úrady. Kvôli ochrane osobných údajov švajčiarske úrady neposkytli žiadne informácie," informoval Topky hovorca ministerstva Peter Stano.

 

Viac o téme: ZatknutieŠvajčiarskoSlovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu