Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO zvrátených odporúčaní: Saudský terapeut radí mužom, ako biť svoje manželky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos)

WASHINGTON - Iný kraj, iný mrav. Niektoré rady preto vyznievajú v našich končinách prinajmenšom zarážajúco. Saudský rodinný terapeut Chálid al-Sakabi zverejnil video, v ktorom radí mužom, ako správne biť svoju ženu.

"Som si vedomý, ako ošemetná je to otázka skrývajúca mnohé riziká. Ak Alah dá, bezpečne prekročíme tento most," cituje terapeuta independent.co.uk. Podľa al-Sakabiho je cieľom bitky disciplína, nie ventilovať hnev. Musia byť však splnené islamské podmienky pre bitku, zdôrazňuje. Úlohou muža je poučiť svoju manželku o svojich právach a jej povinnostiach pred Alahom.   

Rodinný terapeut upozorňuje, že bitka sa nemá vykonávať ostrými predmetmi alebo tyčou, treba použiť skôr zubnú kefku, vetvičku alebo vreckovkou. Trestom pre ženu môže byť aj to, keď sa manžel v posteli odvráti od ženy chrbtom. Cieľom je, aby manželka pocítila, že pri zaobchádzaní s manželom pochybila.

Terapeut označil za hlavnú príčinu, kedy môže muž zdvihnúť ruku na ženu, hádky. "Niektoré ženy chcú, nanešťastie, žiť život rovnocenný so svojím mužom. Je to veľký problém," hovorí. Zdôrazňuje ale, že muž nemá chodiť do iného domu ohovárať svoju ženu, al-Sakabi tiež uvádza, že žena môže urdieť muža, keď ju surovo napadne, kvôli jeho zlej výchove. Stáva sa to, ak sám zažil v rodine, že jeho otec bil matku. 

Video vzniklo na začiatku roka, v týchto dňoch ho preložil Middle East Media Research Institute, ktorý pôsobí vo Washingtone.

Viac o téme: BitkaMoslimoviaTerapeut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu