Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Francúzsko zaviedlo nové pokuty: Najprísnejší zákon voči nákupcom sexu v Európe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ - Dolná komora francúzskeho parlamentu odsúhlasila dnes opatrenie, na základe ktorého budú ľudia prichytení pri platení za sexuálne služby pokutovaní sumou do 1500 eur. Informovala o tom agentúra DPA.

Osoby, ktoré budú pri týchto aktivitách prichytené opäť, zaplatia až 3750 eur, rozhodlo Národné zhromaždenie po dlhých rokoch diskusií ohľadom prostitučných zákonov. Rozhodnutie začať trestať zákazníkov namiesto poskytovateľov sexuálnych služieb stavia francúzsku legislatívu do zákrytu s európskymi krajinami, ako sú Švédsko či Nórsko. 

Prostitútky vďaka novým vládnym opatreniam nebudú viac trestané za prijatie ponúk od zákazníkov, čo bolo dosiaľ pokutované. Ministerka pre práva žien Laurence Rossignolová tvrdí, že obchodovanie so sexuálnymi službami je porušením ľudskej dôstojnosti. Podľa kritikov však sprísnenie trestov za platený sex iba urobí prostitúciu nebezpečnejšou. 

Agentúra AP uviedla, že predmetným opatrením sa Francúzsko zaradilo k štátom s najprísnejšími zákonmi voči "nákupcom sexu" v Európe. Prostitúcia ako taká pritom vo Francúzsku ilegálna nie je, nezákonné je len prevádzkovanie verejných domov, pasáctvo a ponúkanie sexu neplnoletými osobami. 

Viac o téme: SexProstitútkaFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu