Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Streľba v Paríži na mieste krvavej masakry: Policajti evakuovali ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - V Paríži sa dnes strieľalo. Policajti uzavreli miesto činu, aby následne spacifikovali muža, ktorý strieľal zo svojho apartmánu.

Francúzska polícia dnes zadržala muža, ktorý z okna svojho bytu spustil paľbu zo strelnej zbrane v oblasti v blízkosti kaviarní, ktoré boli vlani 13. novembra terčom útokov islamistických kománd. Dnešný incident si nevyžiadal obete ani zranených, informovala agentúra AP. Podľa AP i očitých svedkov bezpečnostné zložky okamžite po nahlásení streľby štvrť uzavreli a evakuovali odtiaľ ľudí.

Muž sa ukryl do svojho bytu a zabarikádoval sa tam. Niektoré médiá informovali, že bolo počuť aj detonáciu. Muž sa neskôr vzdal polícii. Budova, odkiaľ strieľal, sa nachádza na križovatke ulíc Rue de Bichat a Rue du Faubourg du Temple na východe Paríža, v blízkosti dvoch kaviarní, ktoré boli v novembri jednými z terčov útokov teroristov. Tieto útoky si vyžiadali spolu 130 obetí na životoch. Vo Francúzsku platí od 13. novembra výnimočný stav.

Dnešná mimoriadna situácia vyvolala paniku ľudí, ktorí sa v štvrti v tom čase nachádzali. Na sociálnych sieťach sa objavili správy, že ide o ďalší teroristický útok. Polícia to však vylúčila. Predpokladá sa, že páchateľom incidentu je človek s narušenou psychikou alebo pod vplyvom alkoholu.

Policajti vyšli do ulíc

 

 

 

 

Viac o téme: StreľbaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu