Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský výbuch v centre Paríža: Príčina odhalená, hasiči doplatili na ďalšiu explóziu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

PARÍŽ - Za mohutnou explóziou, ktorá dnes otriasla centrom Paríža, bol, ako naznačovali už prvé informácie, únik plynu. V dome neďaleko parížskej burzy došlo v jednom z bytov zo zatiaľ nezistených príčin najskôr k požiaru, dôsledkom ktorého bol potom silný výbuch, informovala s odvolaním sa na policajné zdroje agentúra DPA.

Z miesta explózie stúpal hustý dym a v metropole na Seine to aj v súvislosti s vlaňajšími teroristickými útokmi a nedávnymi udalosťami v Bruseli vyvolalo najskôr špekulácie o možnom kriminálnom pozadí.

Počet zranených osôb sa medzičasom zvýšil na 17. Je medzi nimi aj 11 hasičov, ktorí počas nasadenia doplatili na ďalšiu explóziu. Jedného z nich previezli do nemocnice s ťažkými zraneniami, informovalo francúzske ministerstvo vnútra.

Fotografie z dejiska udalosti zachytili hasičov bojujúcich s plameňmi v čiastočne zrútenom historickom obytnom objekte. Po explózii sa prepadla časť strechy a trosky boli rozmetané do širokého okolia.

Na sociálnych sieťach sa začali objavovať fotky a krátke videá z horiaceho domu. Zrejme ide o explóziu spôsobenú výbuchom plynu. Podľa miestnych médií sa malo zraniť 5 ľudí. Aj keď sa okamžite vynorili podozrenia z terorizmu, v tomto prípade by malo ísť o domácu nehodu.

Pozrite si VIDEO

"Pocítila som záchvev podlažia a potom silný výbuch. Následne bolo cítiť dym," povedala miestna obyvateľka Jenna Binion pre The Local s tým, že v blízkosti je na ulici veľa ľudí a je počuť zvuky sirén. K výbuchu malo dôjsť po tom, čo sa hasiči snažili na prízemí uhasiť požiar. Následne malo dôjsť k výbuchu.

Obrovský výbuch v centre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Výbuch kompletne zdevastoval horné podlažia domu. Záchranári a hasiči evakuovali obyvateľov v okolí zasiahnutej budovy v šiestom parížskom obvode. Explózia prevalila časť strechy a rozmetala trosky a časti budovy do širokého okolia.

Tesne pred výbuchom, zaznamenaným približne o 12.20 h, reagovali záchranné služby na volanie k požiaru na prízemí domu v ulici Rue de Berite, uviedol francúzsky denník Le Parisien.

Ďalšie VIDEO z Paríža

Ľudia najmä na Twitter zdieľajú fotky z inkriminovaného domu

 

Viac o téme: DomVýbuchParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu