Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Miliardár Trump dostal neočakávanú podporu: Krajinu má dostať z morálnej krízy

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Bývalý americký prezidentský kandidát Ben Carson dnes vyjadril podporu miliardárovi Donaldovi Trumpovi, vedúcemu uchádzačovi o nomináciu Republikánskej strany v novembrových prezidentských voľbách. Potvrdil tak vyhlásenia Trumpa, že má Carsonovu podporu.

"Naša krajina je na križovatke a uprostred morálnej krízy," napísal Carson vo svojom oficiálnom odporúčaní Trumpa, informovala tlačová agentúra DPA. 

Trumpove "skúsenosti z podnikania sú presne to, čo potrebujeme, aby sa motor našej ekonomiky pohol správnym smerom a dodal energiu tým, ktorí sú už príliš dlho vynechaní z nášho amerického sna," napísal bývalý neurochirurg Carson na svojej stránke na Facebooku. 

Na Twitteri Carson označil Trumpa za "lídra s perspektívou a predstavami outsidera, s gurážou a energiou, aby sa to urobilo". 

Carson vyzval na jednotu v rámci strany. Reagoval na nespokojnosť umiernených republikánov s tým, že v primárkach vedie práve Trump, a zdôraznil, že je "dôležité, aby sme neumožnili týmto nezhodám rozdeliť nás ako stranu alebo ako krajinu". 

Trumpa už podporil aj ďalší bývalý súper zo súboja o republikánsku prezidentskú nomináciu, guvernér štátu New Jersey Chris Christie. 

Viac o téme: Donald TrumpBen Carson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu