Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kalousek vyhlásil, že 25. február je Dňom medzinárodnej hanby pre Prahu: Toto je dôvod

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Dvadsiaty piaty február bude od dnešného dňa aj Dňom medzinárodnej hanby pre Prahu, vyhlásil dnes šéf českej strany TOP 09 Miroslav Kalousek. Dodal, že historickú zodpovednosť za to budú niesť predsedovia ANO, ODS a ČSSD Andrej Babiš, Petr Fiala a Bohuslav Sobotka. Členovia zastupiteľstva z týchto strán totiž na pražskom magistráte v hlasovaní presadili text dohody uznávajúcej Taiwan za neoddeliteľnú súčasť Číny, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

"Neexistuje jediný dôvod, prečo by sa článok týkajúci sa vrcholnej medzinárodnej politiky mal objaviť v dohode medzi jednotlivými municipalitami. Ak teda tým jediným dôvodom nemáme na mysli ustrašenosť, podliezavosť a servilitu voči silným autokratickým režimom," vyhlásil Kalousek na mimoriadnej tlačovej konferencii. 

Kalousek vyjadril ľútosť voči Fialovi, ktorý sa podľa neho snaží vytvoriť obraz novej ODS a potom sa útrpne musí prizerať, ako o reálnych činoch jeho strany v skutočnosti rozhodujú vplyvný podnikateľ Ivo Rittig, Tomáš Hrdlička a Alexandra Udženija, napísal portál Novinky.cz. 

TOP 09 prostredníctvom Kalouska uviedla, že si vyhradzuje právo nerešpektovať uvedený článok zmluvy a jej komunálni zastupitelia sa budú slobodne stretávať s predstaviteľmi Taiwanu vždy, keď to uznajú za vhodné. 

Viac o téme: Miroslav Kalousek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu