Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pekelná škola v Česku: Šokujúce odhalenie po smrti učiteľky (†55), brutálny teror od žiakov!

Šikanovanie žiakmi zrejme stálo Ludmilu život.
Šikanovanie žiakmi zrejme stálo Ludmilu život. (Zdroj: liveleak)

PRAHA - Českom otriasa poriadny škandál. Učiteľka vychytenej pražskej priemyselnej školy zomrela za záhadných okolností po tom, čo ju škaredo šikanovali traja študenti. Kompetentní z priemyslovky Na Třebešíně v Prahe - Malešiciach konečne prehovorili. Na povrch vyplávali ďalšie šokujúce informácie, nebohá učiteľka nebola jediná, ktorá v škole prechádzala peklom.

Brutálna šikana zo strany študentov bola, zdá sa, na dennom poriadku. Ludmila, ktorá učila cudzie jazyky, nebola jedinou obeťou. Podľa informácií blesk.cz žiaci zosmiešňovali učiteľov už dlhšie.

Na internete sa dajú nájsť videá z čias, keď už bol riaditeľom školy František Bártl. Nespratníci hádžu po učiteľoch odpadky, bránia im v chôdzi a očividne si z nich robia žarty. Samozrejme, nie všetci študenti sa s takýmto správaním spolužiakov stotožňujú: "Zaslúži si rešpekt, je šikovný a ochotný. Len je často šikanovaný...," stojí okrem iného v komentároch žiakov na internete.

Podľa medializovaných informácií Ludmila skolabovala, k čomu prispela brutálna šikana troch študentov. Tí mali učiteľku ťahať za vlasy, kopať do zadku, hádzať po nej rôzne veci, či zamykať v triede. Pred Vianocami jej dali do ruky petardu s tým, že je to prskavka, aby si urobili predvianočnú atmosféru.

Vyjadrenie školy

Kompetentní zo Strednej priemyselnej školy v Prahe Na Třebešíně sa po medializácii prípadu konečne vyjadrili. Študenti si k učiteľke dovoľovali neprípustné veci. Ako informuje tn.cz, vedenie o šikane vedelo a žiakov ešte pred kolapsom pedagogičky potrestalo. Škola sa však bráni, že o tých najhorších činoch nevedela. Podľa nej šikana nebola príčinou Ludmilinho úmrtia. "Je pravda, že vedenie školy dostalo 12. januára 2016 informáciu o šikane. Niektorí žiaci, ktorým to nebolo ľahostajné, odovzdali vedeniu školy videozáznamy zachytávajúce neprípustné konanie iných žiakov. Vedenie školy okamžite tieto informácie vyšetrilo a do 48 hodín potrestalo vinníkov podmienečným vylúčením zo štúdiá a trojkou zo správania," povedala zástupkyňa riaditeľa školy Tatjana Kubíková. Doplnila, že zábery neobsahovali závažné prejavy šikanovania, ktoré by ich nútili obrátiť sa na políciu. Objavili sa však závažnejšie zábery a prípadom sa teraz zaoberá polícia. Preveruje aj fakt, či šikana prispela k smrti. Zástupkyňa doplnila, že na základe súhlasu chorej učiteľky ju jej lekár informoval o zdravotnom stave. "Na základe týchto informácií bolo spoľahlivo určené, že išlo o fatálny zdravotný problém našej kolegyne nesúvisiaci s amorálnym konaním niektorých žiakov," uzavrela Kubíková.

Zbierka pre dcéru

Trojicu študentov, ktorých konanie vyšetruje polícia, zrejme čakajú prísnejšie tresty. Škola rozbehla zbierku pre maloletú dcéru nebohej učiteľky. Údajne teraz začali vedeniu školy a pedagógom chodiť výhražné sms-ky a e-mail. Tie odovzdali polícii.

Stredná priemyselná škola Na Třebešíně mala doteraz dobrú povesť. Vyučovať sa v nej začalo v roku 1973. Svojim študentom ponúkala rôzne aktivity a kurzy.

 
 

Viac o téme: TragédiaŠkolaUčiteľkaŠikanaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu