Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump vytiahol v boji proti Clintonovej obrovský triumf: Túto ženu tvoj manžel zneužil!

Hillary Clinton, Kathleen Willey
Hillary Clinton, Kathleen Willey (Zdroj: yotube)

WASHINGTON - Kathleen Willeyová, ktorá bola medzi ženami, ktoré obvinili niekdajšieho amerického prezidenta Billa Clintona z obťažovania, bude pracovať v skupine zameranej proti jeho manželke Hillary.

Skupinu založil bývalý poradca republikánskeho uchádzača o nomináciu na prezidenta Donalda Trumpa. Willeyová pracovala v minulosti ako dobrovoľníčka v Bielom dome a obvinila Clintona, že ju obchytkával v roku 1993, keď za ním prišla s plačom žiadať o platené zamestnanie. Najznámejšia z žien v Clintonovom sexuálnom škandále bola stážistka Monika Lewinská.

Willeyová bola kvôli svojim obvineniam testovaná na detektore lži, podľa ktorého si to nevymyslela. Trumpov niekdajší poradca Roger Stone zostavil skupinu, ktorá začne pracovať proti Clintonovej, ak bývalá prvá dáma vyhrá nominačný súboj demokratov pre prezidentské voľby. Clintonová je zatiaľ najsľubnejší z demokratických kandidátov.

Willeyová svoje rozhodnutie pripojiť sa ku Stoneovej skupine obhajovala slovami, že to chápe ako "príležitosť informovať mladých voličov, ktorí v čase aféry ešte neboli na svete, alebo si na ňu nepamätajú". Chce poskytovať rozhovory, bude sa objavovať v politických spotoch a vystupovať s preslovmi, aby zabezpečila, že tieto obvinenia zostanú témou kampane.

"Budú sa s tým stretávať každý deň, v rozhlase, v televízii, na plagátoch," vyhlásil Stone ku Clintonovcom. S Willeyovou sa vraj už dohodol, ale upozornil, že skupina svoje akcie ešte len plánuje.

Clinton obvinenia vznesené Willeyovou v roku 1998 odmietol s tým, že mala v čase údajného incidentu vážne rodinné starosti, ku ktorým patrila manželovho samovražda. Priznal ale aféru s Lewinskou a speváčkou Gennifer Flowersová.

Podľa agentúry Reuters nie je zatiaľ jasné, kedy Stoneovho skupina začne oslovovať voliča. Januárové prieskumy ukazujú, že väčšina americkej verejnosti sa domnieva, že niekdajší Clintonovej sexuálne aféry na kampaň vplyv mať nebudú - medzi demokratmi si to myslí 68 percent ľudí, medzi republikánmi 50 percent. Očakáva sa, že najmä ľudia okolo Trumpa budú chcieť z témy vyťažiť maximum. Trump sám označil Clintona za jedného z najväčších zneuživatelé žien všetkých čias.

Viac o téme: Hillary ClintonKathleen Willey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu