Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Študentov v podnájme čakalo nepríjemné prekvapenie: Majiteľ skrýval perverzné tajomstvo!

Majiteľ si všetko nahrával
Majiteľ si všetko nahrával (Zdroj: SITA)

OLOMOUC - Olomouckí policajti podozrievajú majiteľa bytu v Olomouci, že si tajne nakrúcal svojich podnájomníkov.

Byt prenajímal študentom. V jeho byte bolo objavených sedem dômyselne ukrytých kamier. Umiestnené boli nielen v jednotlivých izbách, ale aj v kúpeľni. Podľa kriminalistov tak zasiahol do osobnostných práv najmenej piatich študentov. Môže ich ale byť aj viac. Polícia prípad vyšetruje pre podozrenie z poškodenia cudzích práv, povedala dnes krajská policajná hovorkyňa Marie Štrbáková.

Tridsaťdeväťročný muž z Olomouca podľa kriminalistov nainštaloval do trojizbového bytu v jednom z domov v Olomouci sedem kamier počas roka 2014 a 2015. "Systém a jeho celkové prevedenie mal na veľmi vysokej technickej úrovni. Kamery, ktoré rozmiestnil do jednotlivých izieb, boli ťažko rozpoznateľné," uviedla policajná hovorkyňa. Kamery boli umiestnené napríklad v ráme dverí, ale aj medzi kachličkami v kúpeľni či vo vetráku.

Výstupy z kamier mal muž podľa polície napojené do routeru umiestneného v miestnosti iného bytu v rovnakom dome, v ktorom býva. "Dáta prenášané z routeru samostatnú wifi následne zálohoval na externý dátový nosič," doplnila hovorkyňa.

Podľa polície sa vzhľadom k časovému horizontu počet poškodených študentov môže ešte zvýšiť. Prípadom sa kriminalisti zaoberajú od piatku minulého týždňa a podľa Štrbákovej je na samotnom počiatku. V prípade dokázania viny hrozia mužovi až dva roky väzenia.

Viac o téme: Kamery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu