Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO Ozbrojený muž vyvolal paniku na stanici v Ríme: Keď zistili akú má zbraň, skoro ich porazilo

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

RÍM - Talianska polícia dnes nariadila evakuáciu a na istý čas uzavrela hlavnú železničnú stanicu Termini v Ríme. Stalo sa tak na základe správ, že po budove sa pohybuje ozbrojený muž, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na talianske štátne železnice. Agentúry neskôr uviedli, že stanicu opäť otvorili.

Miestna tlač dnes večer na svojich webových stránkach informovala, že pôvodcom poplachu a následnej paniky medzi cestujúcimi bol Talian, ktorý mal pri sebe hračkársky samopal a veľký batoh.

Polícia ho vypátrala v dave na nástupištiach vďaka záznamu z bezpečnostnej kamery a zatkla ho, napísal okrem iných denník H24notizie. Podľa niektorých zdrojov je muž údajne psychicky narušený.

FOTO Ozbrojený muž vyvolal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

V Ríme od dnešného dňa platia mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia v súvislosti so 48-hodinovou návštevou iránskeho prezidenta Hasana Rúháního. Jeho návšteva v Európe sa pôvodne mala konať v novembri 2015, ale po útokoch z 13. novembra v Paríži a na jeho predmestí Saint-Denis ju preložili na neskôr.

FOTO Ozbrojený muž vyvolal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Rímska stanica Termini je najväčšia v Taliansku a denne ňou prejdú tisíce cestujúcich. Na sociálnych sieťach sa po dnešnom poplachu objavili zábery z evakuácie, ktorú nariadila železničná polícia, ako aj snímky pasažierov uväznených vo vlakoch odstavených tesne pred stanicou.

Muž nevedel, že s hračkou vyvolal poplach na stanici v Ríme

Talianskej polícii sa dnes prihlásil muž, ktorý v pondelok vyvolal bezpečnostný poplach na hlavnej železničnej stanici v Ríme, po ktorej sa pohyboval s hračkárskym samopalom v ruke. Agentúra Reuters uviedla, že muža na záberoch bezpečnostných kamier spoznala jeho matka.

Polícia v pondelok večer evakuovala celú stanicu Roma Termini na základe správ, že sa v jej priestoroch pohybuje ozbrojený muž. Stanicu prehľadali ozbrojené zložky, ale podozrivého neobjavili a poplach odvolali. 

Muž totiž medzičasom nastúpil do vlaku, ktorým odcestoval domov. "Vôbec som netušil, že som vyvolal taký chaos," citovali talianske médiá 44-ročného muža. Ten uviedol, že mu priateľ daroval plastikový samopal pre syna "na karneval". 

Jeho matka ho spoznala zo záberov, ktoré zverejnila televízia a niekoľko denníkov: "Povedala mi, že ma hľadajú." 

Talianske médiá uviedli, že muž nebude z ničoho obvinený.Rímska stanica Termini je najväčšia v Taliansku a denne ňou prejdú tisíce cestujúcich.

Na sociálnych sieťach sa po dnešnom poplachu objavili zábery z evakuácie, ktorú nariadila železničná polícia, ako aj snímky pasažierov uväznených vo vlakoch odstavených tesne pred stanicou. 

V Ríme navyše od pondelka platia mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia v súvislosti so 48-hodinovou návštevou iránskeho prezidenta Hasana Rúháního. Jeho návšteva v Európe sa pôvodne mala konať v novembri 2015, ale po útokoch z 13. novembra v Paríži a na jeho predmestí Saint-Denis ju preložili na neskôr. 

Viac o téme: SamopalRímTermini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu