Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce tvrdenia mamy o samovražde dcéry Anety (†23): Telu chýbalo srdce, detektor lži klame

Anetina smrť je stále záhadou Zobraziť galériu (3)
Anetina smrť je stále záhadou (Zdroj: Foto: Facebook)

PRAHA - Koncom roka 2014 otriasol Českom šokujúci prípad brutálnej smrti krásnej Anety (†23). Podľa polície spáchala mladá žena samovraždu trinástimi bodnými ranami do hrude, z toho tri zasadila priamo do srdca. Nešťastná mama sa so závermi nedokázala zmieriť a žiadala znovuotvorenie prípadu tragickej smrti svojej dcéry. Na povrch vyplávali šokujúce informácie.

Anetina mama Anna prežíva najhoršie chvíle svojho života. O smrti milovanej dcéry sa dlhé mesiace usiluje dozvedieť pravdu a zistiť, čo sa v osudný deň stalo. Zo strany polície ale naráža na mnoho odmietavých postojov a mlčanie. Ako informuje český portál novinky.cz, vrchná štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová nechala prípad minulý týždeň znova preveriť.

Tragédia sa stala ešte v septembri 2014 v byte v pražských Letňanoch. Priateľ jej kamarátky a majiteľ bytu Ahmad z Libanonu žijúci v Prahe, ktorý bol v osudné okamihy v byte, tvrdil, že sa Aneta začala bodať sama. Uviedol, že to videl na vlastné oči o pol ôsmej ráno, keď sa išiel napiť vody. Následne sa usiloval mladej žene nôž vytrhúť z rúk, keď sa mu to nakoniec podarilo, už bolo, žiaľ, neskoro.

Anna túto verziu smrti rezolútne odmieta

Podľa maminých slov je posledná noc Anetinho života zahalená rôznymi podozrivými okolnosťami. Aneta ju prežila v pražskom Coco bare. Vrátila sa z dovolenky a išla tam za svojimi priateľmi. Do podniku došla po polnoci a stretla sa tam s kamarátkou Katkou a jej priateľom, ktorým je spomínaný Libanončan Ahmad. Podľa Anny je tento muž zapletený do obchodu s drogami. "Podľa spisu sa Ahmadova ochranka ten večer pohádala s niekým z tej druhej vetvy drogovej mafie," opísala nešťastná mama. V spise tiež podľa nej stojí, že sa jej dcére v ten večer vyhrážal istý muž. Myslel si totiž, že Aneta patrí k Ahmadovej skupine.

Šokujúce tvrdenia mamy o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Kopec nejasností, veľa vecí nesedí

Z policajného spisu sa mama nebohej mladej ženy dozvedela, že o trištvrte na šesť v osudné ráno sa jej dcéra snažila dovolať na políciu. Policajti to ale údajne vyhodnotili tak, že číslo 158 vytočila omylom. "Nechali sme to overiť u operátora, pretože mala nový telefón. Tam nám vysvetlili, že nemožno omylom o tlačidlo volanie zavadiť, pretože telefón sa musí otvoriť pinom a potom číslo 158 vyťukať," vysvetlila Anna.

Aneta sa snažila dovolať aj svojmu kamarátovi, ktorý ju niekedy vozil z Prahy do Kladna, no vtedy sa nedovolala. Aneta nakoniec išla prespať ku kamarátke a jej priateľovi Ahmadovi do jeho letňanského bytu. "Myslím si, že sa niekoho bála, aj to je dôvod, prečo podľa mňa sama neodišla z toho bytu," uviedla žena.


Prečítajte si aj:

Príčina záhadnej smrti krásnej Anety (†23) sa vyjasňuje: Je za tým nešťastná láska!

Aneta (†23) bola na párty, ráno ju našli mŕtvu: Známi hovoria o mafiánskej poprave!


Skrvavené tričko na dlážke bez krvi

Anna chcela od policajtov tričko, ktoré mala jej dcéra v čase smrti na sebe. Podľa nej bolo celé skrvavené, no na mieste, kde telo našli, nebola takmer žiadna krv. Žena takto opísala situáciu z videných fotografií po tragédii. Tričko jej nedali, pretože ho poslali na expertízu.
 
Podľa matkiných slov, ako jej povedal zasahujúci lekár záchrannej služby, pod Anetiným telom s výnimkou drobných škvŕn nevidel žiadnu krv. Podľa neho bola ale podlaha vlhká, akoby ju niekto umyl. Táto výpoveď v spise údajne chýba. Polícia muža vraj ani nevypočula.

Šokujúce tvrdenia mamy o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Telo bez srdca

Matka tvrdí, že polícia s ňou odmieta hovoriť. Do spisu jej dovolili nahliadnuť len dvakrát. Na otázky jej neodpovedajú, rovnaký postoj zaujali aj znalci, ktorí telo pitvali. Pitvu následne vykonal lekár, ktorého oslovil Annin právnik, dozvedela sa šokujúce informácie. "Priznal mi to po piatich mesiacoch, že keď bola vykonávaná repitva, tak srdce v tele chýbalo," povedala žena o zistení patológa.

Polícia hovorí o samovražde

Česká polícia tvrdí, že Aneta spáchala samovraždu. Konala pod vplyvom toxickej psychózy, ktorá u nej nastala kombináciou kokaínu a alkoholu. Zarážajúce ale je, že v krvi nebohej Anety už žiadny alkohol nebol a hladina kokaínu bola nízka.

Detektor lži klame?

Ahmad podstúpil vyšetrenie na detektore lži. Na otázku, či boli v byte len traja, odpovedal, že áno. Prístroj túto odpoveď vyhodnotil ako lož. "V spise napísali, že je to v tolerancii, pretože je moslim, takže má iné cítenie než my," ozrejmila mama Anna, ktorá požaduje jediné. Aby bola smrť jej milovanej dcéry dostatočne objasnená. 

Viac o téme: SmrťVraždaAnetaPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu