Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Detaily vraždy Američanky (†35) v Taliansku: Migrant prehovoril o tom, ako ju po sexe zabil

Cheik Tidiane Diaw a Ashley Olsenová Zobraziť galériu (6)
Cheik Tidiane Diaw a Ashley Olsenová (Zdroj: sita/PA, polizia di stato)

LONDÝN/RÍM - Ilegálny imigrant zo Senegalu Cheik Tidiane Diaw (27) sa priznal k zabitiu Američanky Ashley Ann Olsenovej v jej prenajatom byte v talianskej Florencii. Najprv ju udrel a potom mal uškrtiť USB káblom v drogovom opojení a záchvate žiarlivosti. Podľa polície sa tak stalo preto, že mu obeť po sexe povedala, aby odišiel, pretože sa má vrátiť jej priateľ.

Američanku (†35) zavraždili v Taliansku po zvrhlom sexe: Podozrivým je senegalský migrant

Mladíka usvedčila DNA z použitého kondómu a cigarety, ktoré forenzní experti našli v záchode po ich neúspešnom spláchnutí. Podľa hlavného prokurátora Giuseppe Creazzoho najprv polícii poskytol falošné alibi, že bol v tom čase doma, ale po objavení vzorky DNA, ho znovu zatkli. Olsenová utrpela dve zlomeniny lebky a bola pravdepodobne aj uškrtená USB káblom.

Giuseppe Creazzo sa na včerajšej tlačovej konferencii vyjadril, že k usmrteniu malo prísť až po sexe a nie počas akejsi zvrátenej erotickej hry, ako sa zdalo predtým. Cheik Tidiane Diaw polícii povedal, že smrť bola výsledkom ich zápasu. "Povedala mi, že mám odísť, že príde jej priateľ a tlačila ma k dverám," uviedol prisťahovalec s tým, že ju potom udrel do hlavy a kričal: "Zaobchádzaš so mnou ako so psom".

Ashley Olsenová
Zobraziť galériu (6)
Ashley Olsenová  (Zdroj: YouTube)

Cheik Tidiane Diaw
Zobraziť galériu (6)
Cheik Tidiane Diaw  (Zdroj: sita/AP, polizia di stato)

Dvojica do seba začala strkať a Olsenová mala spadnúť a udrieť si hlavu tak, že došlo k prasknutiu lebky na dvoch miestach. Diaw poprel úmyselné uškrtenie a trval na tom, že podliatiny na jej krku vznikli, keď sa ju snažil zdvihnúť.

"Je pravdepodobné, že vrah ani obeť neboli v čase vraždy pri zmysloch," informoval Creazzo. "Máme dôvod sa domnievať, že si vzali látky, ktoré im zahmlili myseľ. Alkohol, možno aj iné látky. Budeme vedieť viac, keď nám prídu Ashleyine testy na drogy," citoval prokurátora Daily Mail.

Giuseppe Creazzo
Zobraziť galériu (6)
Giuseppe Creazzo  (Zdroj: SITA/AP)

Diaw sa snažil presvedčiť políciu, že ju zabil "omylom". Pripustil, že je zodpovedný za jej smrť, ale že to bola nehoda. Pitva preukázala, že obeť utrpela tvrdú ranu do lebky, ktorá spôsobila jej zlomenie na dvoch miestach. Polícia uškrtenie ešte stále vyšetruje a tento spôsob by naznačoval, že zabitie bolo oveľa agresívnejšie, než sa predtým myslelo. Zatiaľ sa nepotvrdilo, že by sa dvojica bola poznala už predtým, ale stretla sa až v piatok skoro ráno v neslávne známom nočnom klube Montecarla. O pár hodín bola Olsenová zabitá.

Obeť našiel v sobotu jej priateľ, taliansko-americký umelec Federico Fiorentini (42), keď presvedčil prenajímateľa, aby otvoril dvere bytu. Ashley objavil mŕtvu na posteli, na sebe nemala nič iba ponožky. Jej milovaný pes bol obklopený vlastnými výkalmi a močom. Fiorentini sa snažil ešte poskytnúť priateľke prvú pomoc a zatelefonoval po sanitku. Upozornená bola aj polícia.

Dvere domu, v ktorom sa odohrala vražda.
Zobraziť galériu (6)
Dvere domu, v ktorom sa odohrala vražda.  (Zdroj: SITA/AP)

Mladý Senegalčan, ktorý sa narodil v roku 1988, pricestoval do Talianska ilegálne pred niekoľkými mesiacmi za svojím bratom, ktorý tam žije už dlhšie. Svedkovia i záznamy z bezpečnostných kamier potvrdili, že spolu s Olsenovou odišiel z noci na piatok z nočného klubu Montecarla. Dvojica následne spoločne vošla do Olsenovej prenajatého bytu.

Creazzo dodal, že Diaľ v noci použil Olsenovej telefón, do ktorého vložil svoju SIM kartu. Páchateľ sa momentálne nachádza vo florentskom väzení a čelí obvineniam z trestného činu vraždy s priťažujúcimi okolnosťami.

Ashley Olsenová žila v centre Florencie posledné tri roky. Jej priatelia uviedli, že sa do mesta presťahovala preto, aby bola bližšie pri svojom otcovi Walterovi Olsenovi, ktorý vo Florencií pôsobí ako učiteľ.

Walter Olsen s dvomi neznámymi ženami a právničkou.
Zobraziť galériu (6)
Walter Olsen s dvomi neznámymi ženami a právničkou.  (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Ashley OlsenováCheik Tidiane Diaw
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu