Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Začal sa súd so slovenským kanibalom!

Pokojný Lyonshall sa zmenil na mestečko hrôzy
Pokojný Lyonshall sa zmenil na mestečko hrôzy

HEREFORD - Porota šiestich mužov a žien v Hereforde (juhozápadne od Birminghamu) začala včera súdiť stredne vysokého blondína Jána Ometáka (26) z Hlbokého nad Váhom (okr. Bytča).

Mladík je obvinený z pokusu o vraždu muža (76) z anglickej dediny Lyonshall. Ešte v lete minulého roku dôchodcu napadol, uhryzol ho a odhryzol mu článok palca, ktorý vzápätí prehltol. Navyše mu pohrýzol bradavku, časť líca, za čo dostal prezývku kanibal. Obhajoba uvádza, že obvinený bol v čase činu nepríčetný.

„Bude to veľmi neobvyklý prípad,“ povedal porote žalobca Andrew Lockhart. „Obhajoba sa vo väčšine zhoduje s obžalobou. Avšak v tejto krajine o vine nerozhodujú právnici a lekári. Je to na zodpovednosti poroty,“ vysvetlil ďalej, prečo sa súd koná, aj keď má obžaloba názor, že Ometák bol v čase spáchania činu chorý. Porota musí rozhodnúť, či bol Ometák schopný rozpoznať nebezpečenstvo svojho konania.

Svedkovia upozorňovali, že pred činom sa výrazne zmenilo mladíkovo správanie. Hovoril o tom, že mu boh zveril úlohu, ale nechcel povedať akú, neskôr tvrdil, že je to boj proti pedofílii, pretože sám bol v mladosti zneužívaný. Jeden z jeho slovenských známych na polícii vypovedal, že Ometák zrejme „rozpráva rozprávky“ a snažil sa mu s pomocou zamestnávateľa sprostredkovať lekársku pomoc. Aj sám mladík hovoril, že by sa mal vrátiť do vlasti, ale medzitým sa stala tragédia, pre ktorú teraz stojí pred súdom.

Rovnako aj policajt, ktorý mladého muža zatýkal, vypovedal, že nebol pri zmysloch a pri zatýkaní privolal psychiatra. Pred súdom budú vypovedať dvaja psychiatri. Rozsudok sa dá očakávať koncom týždňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu