Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenskému kanibalovi v prípade viny hrozí doživotie

Kanibala priviezli prísne stráženého v špeciálnej dodávke. Jeho súčasná podoba zostáva záhadou...
Kanibala priviezli prísne stráženého v špeciálnej dodávke. Jeho súčasná podoba zostáva záhadou...

WORCESTER - Vystrašený, ale inak normálne pôsobiaci slovenský kanibal Ján Ometak (26) sa včera dopoludnia postavil pred anglický súd vo Worcestri. Stredne vysoký blondiak si podľa všetkého uvedomil, že v prípade viny mu podľa miestnych zákonov hrozí až doživotie. Včerajšie pojednávanie veľa svetla do prípadu neprinieslo, všetko sa začne nanovo až 25. septembra.

Očividne vyplašený, ale inak normálne pôsobiaci Slovák Ján Ometak sa včera po desiatej hodine miestneho času dostavil na súdne pojednávanie s rukami v putách a v sprievode šiestich policajtov. Inak však mladý Slovák, oblečený v červených teplákoch a sivom tričku, pôsobil normálne. Do Worcestra ho z väzenskej cely pr iviezli v policajnej dodávke s tmavými sklami. Predbežné pojednávanie, trvajúce približne 20 minút, sa začalo po asi hodinovom meškaní. Ometak mal na súde k dispozícii českú tlmočníčku. Ruky mal po celý čas v putách. Podľa informácií Nového Času nebol včera Ometak pod vplyvom žiadnych utlmujúcich liekov, ráno mu však podali dve tabletky na upokojenie. Štátom mu nakoniec bola pridelená obhajkyňa Samantha Powysová. Včerajší súd však nepriniesol žiadne závery. Sudca Alistair McCreath nariadil okamžité vypracovanie psychiatrického posudku a nový termín procesu určil na 25. septembra. Pod paľbu od sudcu sa pre kanibala včera dostali aj anglické médiá.

Minulotýždňová reportáž anglického bulvárneho denníka The Sun sa už totiž medzičasom stala predmetom vyšetrovania. Zverejnené informácie môžu totiž podľa anglických úradov ovplyvniť prebiehajúci proces. Podľa zistených informácií sa prvý slovenský kanibal zatiaľ nachádza v nemocničnom krídle väznice Lon Lartin v anglickom Gloucestri. Mladý Slovák pred viac ako týždňom v západoanglickom mestečku Lyonshall napadol 75-ročného dôchodcu Douga Morgana. Mužovi odhryzol palec, ktorý následne prehltol, navyše mu odhryzol prsnú bradavku a časť líca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu