Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Požiar autobusu v Číne si vyžiadal život najmenej 17 ľudí, polícia zadržala podozrivého

Požiar autobusu na severovýchode Číny zabil dnes 14 ľudí, 32 ďalších utrpelo zranenia
Požiar autobusu na severovýchode Číny zabil dnes 14 ľudí, 32 ďalších utrpelo zranenia (Zdroj: SITA)

JIN-ČCHUAN - Požiar autobusu na severovýchode Číny zabil dnes 14 ľudí, 32 ďalších utrpelo zranenia, informovala tlačová agentúra DPA.

Autobus vzplanul neďaleko nákupného centra v meste Jin-čchuan, metropoly regiónu Ning-sia, o 7.00 h rannej miestneho času, uviedla čínska štátna tlačová agentúra Sinchua. Hovorkyňa požiarnej služby povedala, že ho uhasili do 10 minút a potvrdila obete a zranených. 

Na záberoch, ktoré denník People's Daily zverejnil na Twitteri, vidno šľahať plamene z okien autobusu. Príčinu požiaru čínske orgány vyšetrujú. 

Zadržali podozrivého z podpálenia autobusu, v ktorom zahynulo 17 ľudí

Čínska polícia zadržala muža podozrivého z podpálenia autobusu, v ktorom dnes podľa aktuálnej bilancie zahynulo na severe krajiny 17 ľudí. S odvolaním sa na štátne médiá o tom informuje agentúra Reuters.

Oficiálny štátny denník neskôr na svojom mikroblogu uviedol, že policajti "obkľúčili a zadržali" podozrivého podpaľača po tom, ako po ňom spustili pátranie. Príčinu požiaru vyšetrujú miestne orgány, štátne médiá sa nezmienili o možných motívoch. 

V uplynulých rokoch došlo viackrát k vážnym požiarom autobusov v Číne, uviedla agentúra DPA. Niektoré z nich podľa vyšetrovateľov spôsobili mentálne nestabilní ľudia alebo ľudia, ktorí sa chceli pomstiť spoločnosti. V roku 2013 pri požiari autobusu pripísanom mužovi so sklonmi k samovražde zahynulo v meste Sia-men 47 ľudí.

Viac o téme: PožiarAutobusJin-čchuan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu