Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Požiar v Paríži sa podarilo uhasiť: Z hotela museli evakuovať 150 ľudí!

Požiar si nevyžiadal žiadne obete. Zobraziť galériu (2)
Požiar si nevyžiadal žiadne obete.

PARÍŽ - Približne 130 hasičov a okolo 40 požiarnických áut nasadili do hasenia požiaru, ktorý dnes zachvátil strechu luxusného hotela Ritz na Námestí Vendôme v centre Paríža. Podľa televízie BFMTV požiar vypukol dnes okolo 07.00 h na siedmom poschodí a veľmi rýchlo sa rozšíril na ôsme poschodie a strešnú konštrukciu.

Hotel prechádza náročnou rekonštrukciou. Podľa plánov mal byť po troch rokoch rekonštrukčných prác znovuotvorený v marci tohto roku. V hoteli sa dnes ráno nachádzalo asi 150 stavebných robotníkov, ktorých evakuovali. Podľa hovorcu hotela si požiar zatiaľ nevyžiadal ani obete, ani zranených.

Rozsah škôd ešte nezistili. Hovorca spresnil, že cieľom a úlohou hasičov je zastaviť šírenie požiaru. Podľa hasičov je plocha zasiahnutá požiarom pomerne veľká. Kvôli likvidácii požiaru uzavreli v okolí hotela niekoľko ulíc. Policajná prefektúra, ktorá prostredníctvom svojho konta na sieti Twitter o požiari informovala, vyzvala vodičov, aby sa vyhli tejto časti mesta.

Parížsky Ritz bol dlhé roky domovom módnej návrhárky Coco Chanel a francúzskeho spisovateľa Marcela Prousta. Na pohárik sa tam v bare rád zastavil aj americký novinár a spisovateľ Ernest Hemingway. Hotel Ritz bol naposledy v rekonštrukcii v 80. rokoch minulého storočia, keď sa stal majetkom magnáta egyptského pôvodu Mohameda Al-Fayeda.

Požiar v parížskom hoteli Ritz sa podarilo uhasiť

Požiar, ktorý dnes zachvátil horné poschodia a podstrešie luxusného hotela Ritz v Paríži, dostali hasiči okolo poludnia pod kontrolu. V rozhovore pre agentúru Reuters to potvrdil hovorca požiarnikov Yvon Bot.

Hovorca dodal, že príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Uviedol, že likvidácia ohňa bola vzhľadom na ťažký prístup do niektorých častí budovy komplikovaná. Spresnil, že riziko šírenia požiaru už síce pominulo, ale hasiči napriek tomu ešte zostali na mieste. 

Vedenie samotného hotela incident nijako nekomentovalo. Na webovej stránke Ritzu je stále oznámenie, že rezervácie na ubytovanie sa budú prijímať od marca 2016, keď sa podľa pôvodných plánov po vyše troch rokoch mala skončiť rekonštrukcia. 

Hotel Ritz bol naposledy v rekonštrukcii v 80. rokoch minulého storočia, keď sa stal majetkom magnáta egyptského pôvodu Mohameda Al-Fayeda. Dohľadu nad poslednou rekonštrukciou, ktorá sa začala v auguste 2012, sa ujal interiérový architekt Thierry W. Despont. 

Hotel Ritz na malebnom Námestí Vendôme v centre Paríža otvorili v roku 1898 a bol prvým hotelom v meste, v ktorom bola elektrina zavedená na všetkých poschodiach a kde boli kúpeľne súčasťou izieb. Bol známy aj tajným tunelom, ktorý na svoje nespozorované príchody a odchody využívali verejne známe osoby. 

Práve v tomto hoteli strávila v auguste 1997 poslednú noc pred svojou tragickou smrťou aj Diana, princezná z Walesu. Zahynula pri autonehode spoločne so synom majiteľa hotela Dodim Al-Fayedom. 

Viac o téme: FrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu