Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Neapole zomierajú ľudia na rakovinu oveľa viac, než hocikde na svete: Za všetko môže mafia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Barracuda)

NEAPOL - Zdravotnícka štúdia nariadená talianskou vládou potvrdila nadštandardný počet prípadov úmrtia a rakovinového ochorenia medzi obyvateľmi mesta Neapol, ako aj v jeho okolí. Príčinu tohto javu štúdia pripisuje desaťročiam vysýpania toxického odpadu miestnou zločineckou organizáciou Camorra.

Správa vypracovaná Národným úradom zdravia uvádza "kritický" počet hospitalizácií maloletých detí v provinciách Neapol a Caserta, ktoré v prvom roku svojho života trpia "neprimeranými" nádormi najmä centrálneho nervového systému, informovala agentúra AP. 

Predmetná štúdia - aktualizovaná verzia z roku 2014 - kladie vinu za túto nelichotivú bilanciu "potvrdenému alebo predpokladanému vystavovaniu sa kombinácii látok znečisťujúcich životné prostredie, ktoré sú vylučované z ilegálnych skládok nebezpečného odpadu alebo jeho nekontrolovaného spaľovania". 

Miestni obyvatelia sa v súvislosti s inkriminovanými skládkami už dlhodobo sťažujú na nepriaznivý dopad na svoje zdravie. Táto ilegálna činnosť otrávila podzemné zdroje vody, ktoré slúžia na zavlažovanie poľnohospodárskej pôdy. 

Viac o téme: TalianskoNeapol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu