Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Neuveríte, čo vedci zistili o Hitlerovi: Posmešný mýtus o vodcovi Tretej ríše sa stal realitou

Adolf Hitler Zobraziť galériu (2)
Adolf Hitler (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Legenda o tom, že nacistický vodca Adolf Hitler mal len jeden semenník, má faktický základ. Tvrdí to nemecký vedec, ktorý v archívoch objavil lekársku správu potvrdzujúcu Hitlerovu telesnú anomáliu. Napísal to denník The Daily Telegraph.

Prekvapivé odhalenie ženy: Ako dieťa som dávala kvety Hitlerovi, 14-ročnú ma chcel zneužiť TOP nacista

Profesor Peter Fleischmann z Norimberskej univerzity sa dostal k správe o Hitlerovom vyšetrení z roku 1923. Tú spísal lekár vo väznici, kam budúceho diktátora umiestnili po neúspešnom pokuse o puč v Mníchove. Hitler bol podľa hodnotenia lekára Jozefa Steinera Brina "zdravý a silný", avšak trpel "pravostranným kryptorchidizmom".

Táto vývojová porucha znamená, že jedincovi počas jeho raného vývoja nezostúpil semenník do mieška. "Semenník bol zrejme nevyvinutý," uviedol teraz Fleischmann.

Neuveríte, čo vedci zistili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chyba Hitlerovho pohlavného orgánu bola predmetom série špekulácií, Briti počas druhej svetovej vojny zložili na túto tému o nepriateľskom vodcovi posmešnú pieseň. Najrozšírenejšia teória však tvrdila, že Hitler prišiel o semenník následkom zranení z prvej svetovej vojny. To novoobjavený dokument spochybňuje.

Lekársky záznam historici dlho hľadali a považovali ho za stratený, než sa pred piatimi rokmi objavil v jednej aukcii. Vtedy ho okamžite zhabali bavorské úrady a až teraz bol podrobne preštudovaný.

Viac o téme: Adolf Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu